Sat. Sep 23rd, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κάσου λόγω ασθένειας υπαλλήλου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Κάσου λόγω ασθένειας υπαλλήλου.
Κοινοποίηση >

Το αεροδρόμιο της Κάσου έκλεισε σήμερα στις 09.09 το πρωί εν μέσω μάλιστα καλοκαιρινής περιόδου, λόγω αδιαθεσίας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο αεροδρόμιο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σύλλογος , το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης ατόμων σε άλλο κλάδο, έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ και χρήζει άμεσης λύσης.

Η προειδοποίηση των εργαζομένων.

Επισημαίνεται, ότι λίγες μέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ο σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΑ AFISO, είχε αποστείλει επιστολή προς τον τότε νέο Υπουργό Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η επιστολή ήταν καταπέλτης για τη σωρεία ανακοινώσεων και καταγγελίων που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι στην ηγεσία του υπουργείου και μάλιστα προειδοποιούσαν ότι το φετινό καλοκαίρι «αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο έως επικίνδυνο για την  λειτουργία των αεροδρομίων αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων». 

«Με την ανάληψη του υπουργείου από εσάς λίγο διάστημα πριν τις εκλογές, σας κοινοποιούμε  τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας τα τελευταία 2 χρόνια, μέσω των οποίων έχουμε  θέσει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας. Δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, ενίοτε μπορούν να αποβούν μοιραίες» ανέφεραν χαρακτηριστικά και απαριθμούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ανέφεραν μάλιστα πως εκκρεμμούσαν για περισσότερα από 5 χρόνια, 21 αιτήσεις υποψήφιων με τα απαραίτητα προσόντα, έχουν ολοκληρωθεί μόνο 4 και αδικαιολόγητα δεν  ολοκληρώνονται άλλες 5. Οι AFISO υπάλληλοι εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια  χωρίς ρεπό και άδειες κατά παράβαση όλων των εθνικών, κοινοτικών και διεθνών κανονισμών  αεροναυτιλίας» τόνιζαν χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε  τόσους νέους ανθρώπους, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα θερμά μας  συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των  τραυματιών. 

Με την ανάληψη του υπουργείου από εσάς λίγο διάστημα πριν τις εκλογές, σας κοινοποιούμε  τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας τα τελευταία 2 χρόνια, μέσω των οποίων έχουμε  θέσει τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας. 

Δύο χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε την πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι οι  ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, ενίοτε μπορούν να αποβούν μοιραίες. 

Ούτε το κλείσιμο πολλών αεροδρομίων (Σύρου, Νάξου, Ικαρίας, Μήλου, Καστελόριζου,  Καστοριάς, Κοζάνης) λόγω ασθενείας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ υπαλλήλου παροχής πληροφοριών  πτήσης (AFISO σε Πύργο Ελέγχου Αεροδρομίου), υπαλλήλων που εργάζονται χωρίς ρεπό,  σε επιφυλακή για ενεργοποιήσεις λόγω μεταφοράς ασθενών όλο το 24ωρο, ούτε τα άδεια από  προσωπικό τμήματα τηλεπικοινωνιών, (τα οποία συνεπικουρούν το έργο του Ελέγχου  Εναέριας Κυκλοφορίας) υπεύθυνα για την αποστολή σχεδίων πτήσης, μηνυμάτων  αεροναυτιλίας, Νotams, απαραίτητα για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων,  στάθηκαν ικανά να τους πείσουν. 

Για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ αυτές έχουν κατανοηθεί από την διοίκηση της  Υ.Π.Α. αλλά και από το υπουργείο, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για κάλυψη με μετατάξεις και  διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. 

Εκκρεμούν για περισσότερα από πέντε (5) έτη, είκοσι μία (21) αιτήσεις υποψήφιων με τα απαραίτητα προσόντα, έχουν ολοκληρωθεί μόνο τέσσερις (4) και αδικαιολόγητα δεν  ολοκληρώνονται άλλες πέντε (5). Οι AFISO υπάλληλοι εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια  χωρίς ρεπό και άδειες κατά παράβαση όλων των εθνικών, κοινοτικών και διεθνών κανονισμών  αεροναυτιλίας. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο έως επικίνδυνο για την  λειτουργία των αεροδρομίων αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων.  

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αναβάθμιση των υποδομών στα περιφερειακά-ακριτικά  αεροδρόμια, την πρόσληψη ικανού αριθμού τηλεπικοινωνιακών/AFISO υπαλλήλων για την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και την αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών  εις βάρος του κλάδου μας. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ