Σα. Μαρ 25th, 2023

Αεροδρόμιο Σύρου: Άναψε “πράσινο” για την ολοκλήρωση της επέκτασης του διαδρόμου

Κοινοποίηση >

Άναψε επιτέλους το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των εργασιών της Α’ Φάσης επέκτασης του αεροδρομίου Σύρου. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Μεταφορών, σταμάτησε πριν 3 περίπου χρόνια, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εργολαβία η οποία διαλύθηκε, με τον ανάδοχο να κηρύσσεται έκπτωτος και την υπόθεση να “σέρνεται” στα αρμόδια δικαστήρια. 

Μετά το πέρας της μακράς δικαστικής διαμάχης ακολούθησε η επαναδημοπράτηση του έργου και όπως έκανε γνωστό σήμερα ο δήμαρχος, Νίκο Λειβαδάρας, ενημερώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ότι ο διαγωνισμός του έργου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς προέκυψε νέος ανάδοχος. Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδάρα, η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί περί τα τέλη του Νοέμβρη με αρχές Δεκεμβρίου και μόλις ολοκληρωθούν όλα τα προβλεπόμενα στάδια θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες στις αρχές του 2023. 

Το έργο της Α’ Φάσης περιλαμβάνει την επέκταση του αεροδιαδρόμου του αερολιμένα Σύρου κατά 140 μέτρα, ούτως ώστε να αλλάξει κατηγορία και να υποδέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη, αλλά και πτήσεις από το εξωτερικό. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το έργο της Β’ Φάσης επέκτασης του αεροδρομίου που περιελάμβανε την ταπείνωση του λόφου “Νεράϊδα” στο Μάννα καθώς και άλλες παρεμβάσεις, έχει ολοκληρωθεί. 

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ