Fri. Sep 22nd, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλέξης Αθανασίου: «Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου να καθυστερεί κι άλλο το νησί μας – Όλοι μαζί θα πάμε τον τόπο μπροστά»

Κοινοποίηση >

Συνέντευξη τύπου με μηνύματα για τις δημοτικές εκλογές και την επόμενη μέρα της δημοτικής αρχής, παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Έπαυλη Τσιροπινά της Ποσειδωνίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με μήνυμα προς τα τοπικά ΜΜΕ τονίζοντας ότι: «Σεβόμενος απολύτως, το δημοσιογραφικό λειτούργημα που επιτελείτε όπως επίσης και την αναγκαιότητα για συνεπή, συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση, θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία – πως στην περίπτωση που οι Συριανοί συμπολίτες και οι Συριανές συμπολίτισσές μας, μας τιμήσουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη – η  σχέση που θα προσπαθήσουμε να θεμελιώσουμε μαζί σας, να είναι σχέση ειλικρίνειας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, καθώς δεν έχουμε πρόθεσή ούτε να κρυφτούμε, αλλά ούτε και να κρύψουμε».

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο εμβληματικό κτίριο της Έπαυλης Τσιροπινά, από το οποίο ξεκίνησε η δική του πορεία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας: «Σε αυτόν εδώ τον υπέροχο χώρο, την Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, ένα εμβληματικό κτίριο της περιοχής, αλλά και δείγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής της Σύρου των αρχών του 20ου αιώνα, ξεκίνησε η δική μου “περιπλάνηση” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με μπροστάρη τότε, τον πρώην Δήμαρχο Ποσειδωνίας κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και άξιο συμπαραστάτη τον πρώην Κοινοτάρχη της Ποσειδωνίας κ. Μάρκο Πρίντεζη, δύο ανθρώπους στους οποίους χρωστάω πολλά και είμαι υπερήφανος που υπήρξα μαθητής και συνεργάτης τους.  Θα θυμηθώ την τότε αγωνία μας για να ανακαινιστεί η Έπαυλη κι ο περιβάλλοντας χώρος. Θα θυμηθώ επίσης τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία μέχρι να μεταφερθεί στους χώρους του κτιρίου το Δημαρχείο της Ποσειδωνίας και να ξεκινήσει η λειτουργία του ως Πολιτιστικός Πολυχώρος Ποσειδωνίας».

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η μακρά περίοδος των εθνικών εκλογών, αλλά και η τουριστική σεζόν που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ώστε να υπάρξουν πολλές συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Η μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο με δύο ψηφοφορίες σε εθνικό επίπεδο, ο Ιούλιος που σε λίγες μέρες μπαίνει και η ανάγκη των επιχειρηματιών και των συνεργατών τους να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σεζόν, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να  ανοίξει η δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα, τις προοπτικές, τις πολιτικές και τον προγραμματικό λόγο για τον τόπο μας», είπε και ση συνέχεια αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αναγέννησί μας» τονίζοντας:

“Το ψηφοδέλτιο αντιπροσωπεύει την κοινωνία του τόπου μας”

«Πριν από 15 περίπου ημέρες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Ιούνη, παρουσιάσαμε επίσημα και δημοσίως τους πρώτους 46 υποψήφιους και υποψήφιες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας. Ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο και μείγμα – θα μου επιτρέψετε την έκφραση – της Κοινωνίας του τόπου μας, όπου στον πυρήνα του έχει εμπεριέχει τη συνθήκη της σύνθεσης των έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών και των νεότερων σε ηλικία συμπολιτών μας που έχουν διάθεση για προσφορά στα κοινά και αγάπη για τη Σύρο μας».

Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, η διαρκής αναβάθμιση του νησιού και η ανάπτυξη του, αποτελούν πυλώνες προτεραιοτήτων για τον κ. Αθανασίου ενόψει της επόμενης δημοτικής θητείας, για την οποία είπε:

«Οφείλουμε να προσπαθούμε να εμπνέουμε τους νέους ανθρώπους ώστε να δημιουργούμε διάδοχες συνθήκες και προϋποθέσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο κυριάρχησε και κυριαρχεί ως τρόπος σκέψης και λειτουργίας στη δική μου αντίληψη. Πριν από αρκετά χρόνια, 29 ετών, δίπλα σε κάποιους ανθρώπους όπως σας προανέφερα μαθήτευσα και διδάχθηκα γι’ αυτό και δεν τους χαρακτηρίζω «παλιούς», αλλά έμπειρους και δασκάλους μου και τους ευγνωμονώ για όσα μοιράστηκαν μαζί μου.

Επειδή όλοι εμείς λοιπόν, προερχόμαστε από τον πυρήνα αυτής της κοινωνίας και έχουμε ζυμωθεί μέσα στις εργασίες της -και εξακολουθούμε-  κύριο μέλημά μας θα είναι ένας εφαρμόσιμος, ρεαλιστικός και κοστολογημένος προεκλογικός λόγος, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τη διαρκή αναβάθμισή της και την ανάπτυξη του τόπου.

Με ενότητα, σεμνότητα, συνεργασία, όχι αιφνιδιασμούς της Κοινωνίας, με πυγμή, δράση αποφασιστικότητα και γιατί όχι και με ρήξη με ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές πρακτικές, όπου και όποτε χρειαστεί».

“Τα προβλήματα είναι εδώ και περιμένουν αποτελεσματικές λύσεις”

Ο υποψήφιος δήμαρχος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει πίστωση χρόνου για τη νέα δημοτική αρχή και δήλωσε αποφασισμένος, εκείνος και οι συνεργάτες του, να προχωρήσουν τον τόπο μπροστά.

«Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου για εμάς, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου να καθυστερήσει κι άλλο το νησί μας! Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και υπαρκτά και περιμένουν αποτελεσματικές λύσεις με πολλή δουλειά! Το δυνητικό – μελλοντικό “θα”, έχει και θα έχει εξαιρετικά περιορισμένη χρήση και παρουσία στη ρητορική μας.

Τα έργα, οι δράσεις και οι λύσεις στα προβλήματα των δημοτών θα πρέπει να μιλάνε καθημερινά με μια νέα Δημοτική Αρχή αφοσιωμένη στην επίλυσή τους. Γι’ αυτό βρισκόμαστε ενώπιών σας και όλοι μαζί με πρόθεση να  πάμε τον τόπο πιο μπροστά», τόνισε ο κ. Αθανασίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ