Σα. Μαρ 25th, 2023

Αμοργός: Επιχορήγηση για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος

Κοινοποίηση >

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την επιχορήγηση που έλαβε ο Δήμος Αμοργού. Πιο συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Δήμου Αμοργού, μέχρι του ποσού των 34.720€, για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος (water kiosk) δυναμικότητας 140lt/ώρα στη Χώρα και στον Ποταμό.

Το έργο αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι δύο αυτές αυτόνομες μονάδες εξασφαλίζουν φθηνό πόσιμο νερό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ενώ προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος καθώς μειώνουν ενεργητικά τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών.

Σε συνέχεια της ανωτέρω απόφασης που υπογράφηκε, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Άλλο ένα έργο εγκρίνεται σήμερα και προστίθεται στα πολλά και ζωτικής σημασίας έργα που χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη πως ο Πρωθυπουργός έχει ως προτεραιότητά του τη στήριξη της νησιωτικότητας. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αμοργού και την ομάδα του για τις συνεχείς προσπάθειες και θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη στήριξη».

ΠΗΓΗ: syrostoday.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ