Τρ. Μαρ 21st, 2023

Βάζει τα γιορτινά του το “καλάθι του νοικοκυριού” – Τι θα περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα

Κοινοποίηση >

Το καλάθι του νοικοκυριού θα πάρει εορταστικό χρώμα με νέα προϊόντα, κυρίως Χριστουγεννιάτικα με προσφορές για το γιορτινό τραπέζι. Αυτό θα συμβεί από τον επόμενο μήνα, πριν από τις γιορτές.

Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την πορεία που έχει πάρει το καλάθι του νοικοκυριού. Για τον λόγο αυτό έρχεται και το εορταστικό καλάθι με κρέατα, γλυκά και ποτά έτσι ώστε οι καταναλωτές, ενόψει Χριστουγέννων να μπορέσουν να ψωνίσουν πιο οικονομικά τα βασικά αγαθά που χρειάζονται για τα Χριστούγεννα.

Πρεμιέρα θα κάνει γύρω στις 15 Δεκεμβρίου και θα είναι στη διάθεση των καταναλωτών για τρεις εβδομάδες, έως δηλαδή και την εβδομάδα των Θεοφανίων.

Συγκράτηση των τιμών φέρνει το «καλάθι του νοικοκυριού» και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.

Όπως είπε ο υπουργός, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζει από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτό τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων, θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές να τις μειώσουν σε ποσοστό 5% ή 10%, ενώ για ακόμα μια φορά κάλεσε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» ώστε να πιεστούν περαιτέρω οι τιμές του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ