Πα. Φεβ 3rd, 2023

Βόρειο Αιγαίο: Αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με Βόλο

Κοινοποίηση >

Αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου με το λιμάνι του Βόλου κατέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας αναφέρεται στα οφέλη της σύνδεσης για την οικονομία και τον τουρισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι σχετικό αίτημα έχει καταθέσει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Για τα νησιά μας οι συνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα είναι, όπως γνωρίζετε, ύψιστης σημασίας , για κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και για εθνικούς λόγους και είναι σημαντικό να υφίστανται όλο το χρόνο, ώστε οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών να μην αισθάνονται αποκομμένοι. Ειδικά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, η σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο θα διευκολύνει τις τουριστικές ροές από την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλία αλλά και την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα προς το Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει ο κ. Νύκτας τονίζοντας ότι αυτή η σύνδεση θα αποτελέσει σημαντικό στήριγμα για τον εσωτερικό τουρισμό.

Εντωμεταξύ, σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χύτας. Στην επιστολή επισημαίνουν: “Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Βόλου, έντονο είναι το ενδιαφέρον στη περιοχή τους για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα με την αντίστοιχη Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Θεωρούν οι ως άνω ότι μία τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση εκτός από τους επισκέπτες – τουρίστες θα εξυπηρετήσει τους φοιτητές, τους στρατιώτες και στρατιωτικούς των δυο περιοχών, ενώ έχει την αμέριστη υποστήριξη των επαγγελματιών και των τοπικών κοινωνιών. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των δυο Περιφερειών, καθώς υποστηρίζουν και επιδιώκουν το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής προσβασιμότητας από τον Βόλο, στη Λέσβο, στη Χίο και τη Σάμο. Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να προχωρήσει κατά την φετινή χρονιά η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Περιφερειών της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί, εάν προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να προχωρήσει τη φετινή χρονιά η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Περιφερειών της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ