Πα. Φεβ 3rd, 2023

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Αισιοδοξία για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των όψεων του δημαρχιακού μεγάρου

Κοινοποίηση >

Η αποκατάσταση των όψεων και η γενική επισκευή και ενίσχυση του δημαρχιακού μεγάρου Ερμούπολης, ήταν το πρώτο και κύριο θέμα το οποίο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ένα ζήτημα το οποίο δεν απασχολεί μόνο τους ιθύνοντες του Δήμου αλλά και την τοπική κοινωνία, μιας και το ιστορικό και εμβληματικό κτίριο της Πλατείας Μιαούλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κάτι το οποίο έχει αποτυπωθεί με γεγονότα, μέσα από μικροκατολισθήσεις, πτώσεις μαρμάρων κ.α.

Τελευταία περίπτωση απόδειξης της επικινδυνότητας του κτιρίου, ήταν η πρόσφατη αποκόλληση και πτώση οικοδομικών και διακοσμητικών υλικών του βορειανατολικού του πύργου.

Σημειώνεται ότι η μελέτη για την αποκατάσταση των όψεων του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί και διασφαλίστηκαν όλες οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου, θέμα το οποίο τέθηκε στη συνάντηση με τον κ. Πέτσα, μιας και το κονδύλι που απαιτείται εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει τα 2,3 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να το καλύψει ο Δήμος από δικούς του πόρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται θετικό μιας και ο κ. Πέτσας, δήλωσε ενήμερος του θέματος, από την αλληλογραφία που είχε με τον κ. Λειβαδάρα όλο το προηγούμενο διάστημα και αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έδειξε από την αρχή τη θετική του πρόθεση για την εξεύρεση άμεσης λύσης, μέσω της χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που στην παρούσα φάση, δείχνει να είναι η μόνη εφικτή λύση.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η οριστική απάντηση προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφού προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Επομένως, αναμένονται εξελίξεις γι αυτό το εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, με την ελπίδα σύντομα να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης το συγκεκριμένο έργο.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ