Σα. Μαρ 25th, 2023

Εκπόνηση μελετών για τα έργα που θα οριστικοποιήσουν την παραχώρηση 45 στρεμμάτων στο Δήμο

Κοινοποίηση >

Για τα επόμενα στάδια τα οποία αφορούν την οριστική παραχώρησης έκτασης συνολικά 45 στρεμμάτων του στρατοπέδου Σύρου Λοχαγού Ζαφείρη Απόστολου προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας.

Είναι γνωστό ότι μετά την έγκριση της νέας πολεοδομικής μελέτης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει αναλάβει την υποχρέωση εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων στο χώρο του στρατοπέδου, τα οποία έχουν υποδειχθεί από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) προκειμένου να διαχωριστούν οι εκτάσεις και οι ιδιοκτησίες οι οποίες θα περάσουν στην κυριότητα του Δήμου και αυτές οι οποίες θα παραμείνουν στον Στρατό.

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδάρα, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την υλοποίηση των έργων. Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του σχετική έκθεση του ΤΕΘΑ με τις τεχνικές προδιαγραφές των έργων που πρόκειται να εκτελεστούν και προχωρά στην εκπόνηση της μελέτης, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της και την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων θα ακολουθήσει διαγωνιστική διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, το συμβόλαιο για την οριστική παραχώρηση της έκτασης των 45 στρεμμάτων θα αποτελέσει η υλοποίηση των έργων που έχουν ζητηθεί, τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Κάποιες από τις βασικές παρεμβάσεις που εξ αρχής είχαν τεθεί από το ΤΕΘΑ είναι οι ακόλουθες:

Α) Κατασκευή – μεταφορά των θιγόμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων (Γραφείο Κίνησης, Διμοιρία Συντήρησης, όρχος οχημάτων, λουτρά, WC, ράμπα συντήρησης οχημάτων, υποδομή για μεταφορά του υποσταθμού – κεντρικού πίνακα ηλεκτρικού ρεύματος, χώρος εναποθήκευσης καυσίμων, νέα πύλη βαρέων οχημάτων), στο τμήμα που θα παραμείνει ενεργό και θα εξαιρεθεί της πολεοδόμησης.

Β) Κατασκευή νέας περίφραξης στο ύψος των τριών μέτρων, τμήμα της οποίας θα κατασκευασθεί από σκυρόδεμα και η υπόλοιπη θα είναι τύπου ΝΑΤΟ από συρματόπλεγμα.

Γ) Εγκατάσταση, εσωτερικά και παράλληλα με την υπόψη περίφραξη ηλεκτροφωτισμού επί πυλώνων και κατάλληλη υποδομή, για τη λειτουργία ηλεκτρικού συστήματος ασφαλείας (κάμερες επιτήρησης).

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ