Σα. Μαρ 25th, 2023

Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία – “Κλείδωσαν” τρεις θέσεις

Κοινοποίηση >

Σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου ή την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο είναι και το καθεστώς της μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εντός του 2023 θα γίνουν και 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr , στόχος είναι η σχετική προκήρυξη να έχει βγει από το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο για να ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. 

Ωστόσο από τις συγκεκριμένες 1.264 μόνιμες θέσεις, έχουν ήδη «κλειδώσει» 213 θέσεις από 34 δήμους που ήδη έχουν καταθέσει αιτήματα το προηγούμενο διάστημα για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, τα οποία μάλιστα έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικό προγραμματισμό των μόνιμων προσλήψεων του 2023 στο δημόσιο τομέα.

Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, για τον οποίον έχουν εγκριθεί τρεις θέσεις προκειμένου να επανασυσταθεί το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας μετά από 10 περίπου χρόνια, εφόσον βέβαια υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και κυλήσουν ομαλά όλες οι διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο θέσεις ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και αντίστοιχα μία θέση ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι 34 δήμοι

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών οι 34 δήμοι που έχουν αιτηθεί την πρόσληψη μόνιμων δημοτικών αστυνομικών και έχουν οι εγκριθεί 213 θέσεις είναι:

1) Αλεξανδρούπολης

2) Αλιάρτου – Θεσπιέων

3) Βύρωνα

4) Γλυφάδας

5) Διονύσου

6) Δίου & Ολύμπου

7) Δυτικής Αχαϊας

8) Ελευσίνας

9) Κάσου

10) Ιεράπετρας

11) Ιστιαίας – Αιδηψού

12) Καλαμαριάς

13) Κηφισιάς

14) Λαμιέων

15) Λεβαδέων

16) Λυξουρίου

17) Μεγανησίου

18) Μονεμβασιάς

19) Μυτιλήνης

20) Νέστου

21) Νικολάου Σκουφά

22) Παπάγου – Χολαργού

23) Πειραιά

24) Περάματος

25) Πύλου – Νέστορος

26) Ραφήνας – Πικερμίου

27) Σιθωνίας

28) Σίφνου

29) Σπάρτης

30) Σπετσών

31) Σύρου – Ερμούπολης 

32) Τριπόλεως

33) Φιλοθέης – Ψυχικού

34) Χανίων

Έρχεται εγκύκλιος για τις υπόλοιπες θέσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές για τις υπόλοιπες 1.051 θέσεις στη δημοτική αστυνομία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα καλεί τους δήμους της χώρας να καταθέσουν τα αιτήματα τους για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων που θα προκύψουν μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ:cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ