Thu. Sep 28th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΣ Κυκλάδων: Εκτός ορισμών αγώνων τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Κοινοποίηση >

Εκτός ορισμών αγώνων θα μείνουν από εδώ και στο εξής τα Κυκλαδίτικα σωματεία που δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, έλαβε την απόφαση, μετά από καταγγελία που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων – και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων της, από σωματεία της δύναμης της, να μην επιτρέψει πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων στις διοργανώσεις της, ενώ επιπλέον με επιστολή της στον κ. Αυγενάκη, αναλύει διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σωματεία και δεν έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως την εγγραφή τους.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων, από τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Δ.Σ.:
«Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, μετά από καταγγελία που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων – και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων μας από σωματεία της δύναμης μας τα οποία δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και κατόπιν αυστηρών οδηγιών και συστάσεων της Γ.Γ.Α., βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην επιτρέψει πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ. τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων στις διοργανώσεις της Ένωσης.

1) Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ: Το σωματείο έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν πρόλαβε να πάρει πρωτόκολλο για την εγγραφή του στο Αθλητικό Μητρώο.

2) Α.Σ. ΙΟΥ: Το σωματείο έχει εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο για το άθλημα της Πετοσφαίρισης και δεν πρόλαβε να κάνει την εγγραφή του για το άθλημα του ποδοσφαίρου.

3) Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Το σωματείο έχει ήδη λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πρωτόκολλο για το Αθλητικό Μητρώο.

4) Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ και
5) Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ: Και τα δύο σωματεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο εναρμόνισης του Καταστατικούς τους για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Σε περίπτωση που η Γ.Γ.Α. επιτρέψει με «οποιονδήποτε» τρόπο την συμμετοχή των ανωτέρω σωματείων στις επίσημες διοργανώσεις της Ένωσης πριν την 31/12/2022, τα πιο πάνω σωματεία θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κανονικά στις αντίστοιχες διοργανώσεις που συμμετείχαν. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγώνες που έχουν ήδη διεξαχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλα αυτά η Ένωση θα συνεχίσει την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς όπως ήδη έχει κάνει σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρωτοφανές πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τα σωματεία μας να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μέχρι τότε ευελπιστούμε οι Δήμοι να επιτρέπουν την είσοδο αυτών των πέντε σωματείων στους αθλητικούς τους χώρους ώστε οι αθλητές τους να μπορούν τουλάχιστον να αθλούνται».

Διαβάστε την επιστολή από την ΕΠΣ Κυκλάδων, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη:
«Κύριε Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε από προσωπική μας επικοινωνία και κυρίως πρόσφατη επαφή με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, σας ενημερώνουμε και εγγράφως για την κατάσταση των σωματείων μας που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ και παρακαλούμε για την δυνατότητα παράτασης ένταξη τους στο Μητρώο της ΓΓΑ, λόγω της ιδιαιτερότητας του Νομού μας.

Σημειώνουμε ότι τα παρακάτω αναφερόμενα μας δόθηκαν από τα σωματεία χωρίς να έχουμε εξερευνήσει την ορθότητα τους.

ΑΠΣ ΚΥΘΝΟΥ: Έχει σταλεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά για την Αθλητική Αναγνώριση, λόγω όμως ότι έλειπε μια πρόταση από ένα άρθρο του τροποποιημένου Καταστατικού, απορρίφθηκε. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα σταλεί εκ νέου όλος ο φάκελος μαζί με το διορθωμένο άρθρο του Καταστατικού.

ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ: Εκκρεμεί η έκδοση του τροποποιημένου Καταστατικού (θα χρειαστεί περίπου 20 με 30 ημέρες ακόμα) για να σταλεί εκ νέου ο φάκελος στην ΓΓΑ για την Αθλητική Αναγνώριση του σωματείου.

ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ: Έχει σταλεί ο φάκελος 2 φορές και έχει απορριφθεί. Εκκρεμούν δύο έγγραφα από το Επαρχείο της Μήλου καθώς και η έκδοση του τροποποιημένου Καταστατικού. Θα χρειαστεί περίπου 30 ημέρες ακόμα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα δικαιολογητικά και να σταλεί στην ΓΓΑ για την Αθλητική Αναγνώριση.

ΑΟ ΠΑΓΟΣ ΣΥΡΟΥ: Έχει σταλεί ο φάκελος και εκκρεμεί η βεβαίωση της Αθλητικής Αναγνώρισης λόγω εκκρεμότητας με το θέμα του προπονητή.

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Αν και έχει όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά υπάρχει η εκκρεμότητα με το θέμα του προπονητή.

ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ ΘΗΡΑΣ: Υπάρχει μία εκκρεμότητα στο θέμα του προπονητή, θα διευθετηθεί το ζήτημα το επόμενο δεκαήμερο.

ΑΣ ΙΟΥ: Το σωματείο έχει πάρει την Αθλητική Αναγνώριση αλλά απορρίφθηκε η εγγραφή του στο Μητρώο λόγω ενός διαδικαστικού θέματος με το ΑΦΜ του εκπροσώπου του σωματείου στην εφορία. Εκτός απροόπτου, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία με την εφορία θα διευθετηθεί σύντομα το θέμα.

Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020: Το σωματείο έχει πάρει την Αθλητική Αναγνώριση αλλά λόγω μίας εκκρεμότητας ενός εγγράφου από δικηγόρο, δεν έχει εγγραφεί ακόμα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής του σωματείου στο Μητρώο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα υπόλοιπα 17 σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ένωσης μας, περιόδου 2022-2023, έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ