Σα. Μαρ 25th, 2023

Ερμούπολη: Νέο σενάριο για το γυμναστήριο στα Πευκάκια 

Κοινοποίηση >

Ένα νέο σενάριο προκύπτει για το πολύπαθο έργο επισκευής του ανοιχτού γυμναστηρίου στα Πευκάκια Ερμούπολης, έργο το οποίο μπλέχτηκε στα «πλοκάμια» της αρχαιολογίας και του υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να έχει αβέβαιο μέλλον.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι σωστικές ανασκαφές στο τμήμα όπου εντοπίστηκαν αρχαία ευρήματα και αναμένεται η σύνταξη και η διαβίβαση της σχετικής έκθεσης από την Εφορία Αρχαιοτήτων προς το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, προκειμένου να εκδοθεί το τελικό πόρισμα για την τύχη του έργου.  

Ο κ. Αληφραγκής έκανε γνωστή μια ανεπίσημη εκτίμηση της αρχαιολόγου που διενέργησε τις σωστικές ανασκαφές, η οποία πάντως δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα ρεαλιστικό σενάριο στο μέλλον. Εκτιμάται λοιπόν, ότι είναι πιθανό να δεσμευτεί εντελώς ένα σημαντικό τμήμα των κερκίδων και ο εξωτερικός τοίχος από την πλευρά της οδού Στ. Παραμάνη, ώστε να αναδειχθεί μελλοντικά το παλαιό τοίχος της αρχαίας Σύρου.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Αληφραγκής χαρακτήρισε εφικτή τη συνέχιση του έργου στο υπόλοιπο μέρος των εγκαταστάσεων, καθώς ο αγωνιστικός χώρος δε θα περιοριστεί, το μήκος του στίβου θα παραμείνει 200 μ., ενώ εξέδρες μπορούν να κατασκευαστούν από την απέναντι πλευρά, επί της οδού Καποδιστρίου.

Βέβαια, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, ένα τέτοιο σενάριο θα δημιουργήσει την αναγκαιότητα εκπόνησης νέων μελετών και εγκρίσεων, ενώ τίποτα δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης του έργου το οποίο υποτίθεται ότι θα καλυφθεί εξ ημισείας από την Γ.Γ. Αθλητισμού και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.  

Εν κατακλείδι, η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο μπροστά της και καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της θα αποτελέσει το περιεχόμενο του τελικού πορίσματος από το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. 

ΠΗΓΗ:cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ