Σα. Μαρ 25th, 2023

Ερμούπολη: Στις “καλένδες” η μεταφορά της κεντρικής πιάτσας των ταξί

Κοινοποίηση >

Στις “καλένδες” έχει μετατεθεί η μεταφορά της κεντρικής πιάτσας των ταξί στην Ερμούπολη, από την Πλατεία Μιαούλη στον παραλιακό δρόμο της Ακτής Εθνικής Αντίστασης.

Παρά τις δεσμεύσεις και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και του Δήμου, για δημιουργία νέας πιάτσας ταξί κατά μήκος της Ακτής Εθνικής Αντίστασης από την πλευρά της θάλασσας στο ύψος της EUROBANK με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, το σχέδιο δεν έχει προχωρήσει μιας και δεν εξασφαλίζονται οι απαραίτητες εγκρίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από το καλοκαίρι του 2020, όμως η μεταφορά της πιάτσας δεν έχει καταστεί εφικτή και θεωρείται πλέον εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει νομίμως χωροθετημένη πιάτσα ταξί στην ίδια περιοχή του παραλιακού δρόμου, αλλά από την απέναντι πλευρά των καταστημάτων, η οποία δε λειτούργησε ποτέ.

Έτσι, η κεντρική πιάτσα των ταξί παραμένει στην Πλατεία Μιαούλη, εξακολουθώντας να αποτελεί πρόβλημα για το κυκλοφοριακό της πόλης, ενώ παράλληλα, δεν εξυπηρετεί απόλυτα ούτε τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα ταξί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ