Τρ. Μαρ 21st, 2023

Ερμούπολη: Τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων στη “βιτρίνα” της παραλίας – Αρνητικά τα πρώτα σχόλια

Κοινοποίηση >

Ξεκίνησε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα η τοποθέτηση υπόγειων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης στον παραλιακό δρόμο της Ερμούπολης επί της οδού Ακτή Πέτρου Ράλλη, ακριβώς δίπλα στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, ακολουθεί η αντίστοιχη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της πόλης και μάλιστα, στο πιο κεντρικό της σημείο.

Η προμήθεια χρηματοδοτείται από το “Πράσινο Ταμείο” με ανάδοχο εταιρία την Τσελεμπή Βαρβάρα – Πασχάλης και συνολικό προϋπολογισμό 206.250 ευρώ.

Οι κάδοι συνοδεύονται από κατάλληλου τύπου κατασκευή για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων, πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα. Επίσης, το σύστημα θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και ασφαλές στους δημότες και στα συνεργεία καθαρισμού.

Τα πρώτα σχόλια των δημοτών για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων στην Ακτή Πέτρου Ράλλη, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σε σχέση με αυτά που έγιναν για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Ο προβληματισμός είναι έντονος  και εύλογος για την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου. Με λίγα λόγια, τα αρνητικά σχόλια πέφτουν σα βροχή από χθες το μεσημέρι όταν ξεκίνησε η προεργασία για την τοποθέτηση των κάδων.

Από τη μία, δε θα πρέπει κάθε καινούργια προσπάθεια να αντιμετωπίζεται με τη λογική της μιζέριας και του αρνητισμού, από την άλλη, όταν μια παρέμβαση γίνεται σε τόσο κεντρικό σημείο, είναι σχεδόν απίθανο να μη συνοδευτεί με τα ανάλογα σχόλια, ειδικά όταν πρόκειται για κάδους απορριμμάτων.  

Οι υπόγειοι κάδοι τοποθετούνται στη “βιτρίνα” της παραλιακού δρόμου, στην πιο πολυσύχναστη θέση και στο πιο όμορφο σημείο περιπάτου. Μπορεί η χρήση και λειτουργία τους να συμβαδίζει με την τελευταία τεχνολογία και να μην έχει καμία σχέση ούτε με τους πλαστικούς κάδους, ούτε με τους μεταλλικούς press container που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω (σε ένα σημείο επίσης πολύ κεντρικό αλλά σαφώς πιο διακριτικό), όμως, όσο ελκυστική εικόνα κι αν έχει ένας κάδος, ο σκοπός του δεν αλλάζει. Απλά μεταφέρει τα σκουπίδια ή τα ανακυκλώσιμα στο σημείο που βρίσκεται.  

Προφανώς, το συγκεκριμένο σημείο επελέγη για τεχνικούς λόγους, ωστόσο, σε επίπεδο καλαισθησίας, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο, γι αυτό και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρνητικές. Δεν παύει να είναι μια επιλογή που θα κριθεί στην πράξη και στην καθημερινή χρήση των δημοτών και επισκεπτών του νησιού.

ΠΗΓΗ:cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ