Σα. Ιαν 28th, 2023

Καλλιάνος: «Ο καπνός από τη φωτιά της Λέσβου έφτασε στις Κυκλάδες!» – Δείτε εικόνα από δορυφόρο

Κοινοποίηση >

Οι ισχυροί άνεμοι 6-7 μποφόρ «έσπρωξαν» τους καπνούς προς τα νότια – «Για άλλο ένα καλοκαίρι όλη η Ελλάδα καίγεται» υπογραμμίζει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στη Λέσβο με τις φλόγες να έχουν κάψει μεγάλη έκταση γης στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με αναφορές έχουν ήδη καεί δύο σπίτια και ένα αυτοκίνητο.

Εικόνες που καταγράφηκαν από τους δορυφόρους δείχνουν τους καπνούς, από τη φωτιά που ξέσπασε μόλις σήμερα το πρωί, να έχουν φτάσει έως και τις Κυκλάδες, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος.

Υπεύθυνοι για το φαινόμενο φαίνεται να είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι φέρεται να «έσπρωξαν» τους καπνούς νοτιότερα του Αιγαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Καλλιάνος:

«Ο καπνός από τη φωτιά της Λέσβου έφτασε στις Κυκλάδες!

Πριν από λίγο η εικόνα από τον δορυφόρο δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω των ισχυρών Βόρειων – Βορειοανατολικών ανέμων 6-7 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο, ο καπνός από τη φωτιά στα Βατερά της Λέσβου έφτασε μέχρι περίπου και το ύψος της Κύθνου και της Σερίφου στην περιοχή των Κυκλάδων. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν και ακόμη νοτιότερα.

Μιλάμε για τεράστια καταστροφή στο νησί!

Για άλλο ένα καλοκαίρι όλη η Ελλάδα καίγεται! Κάθε μέρα και αλλού, κάθε ώρα και σε άλλη γωνιά της χώρας, κάθε τόσο και χιλιάδες στρέμματα πράσινου γίνονται στάχτη! Τι άλλο να κάνουν πια οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, ο στρατός, η αστυνομία, οι εθελοντές, η πολιτική προστασία, ο κρατικός μηχανισμός, ο Πρωθυπουργός; Όλοι είναι άυπνοι εδώ και εβδομάδες!

Εμπρησμοί; Κλιματική κρίση; Εν αγνοία πυρκαγιές; Εκρήξεις πυλώνων; Καύσωνες; Μποφόρ; Ερωτήματα πολλά και άλλα τόσα που κάθε καλοκαίρι μας απασχολούν…»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ