Τρ. Ιαν 31st, 2023

Καλό Λιβάδι: Η Θέση του Ξενοδοχείου και τα ερωτήματα σε πολλούς αποδέκτες

Κοινοποίηση >

Στην αντεπίθεση περνάει το Ξενοδοχείο στο καλό Λιβάδι…Αναφορικά με την υπόθεση στο Καλό Λιβάδι, η πληρεξούσια δικηγόρος της Εταιρείας Χρυσαλία Ξενοδοχειακή Ικε, προέβη στην εξής δήλωση, εκπροσωπώντας  την εταιρία. Η συγκεκριμένη δήλωση έχει ήδη σταλεί στο Δήμο και προς πάσα αρμόδια αρχή.

Μετά μεγάλης μας εκπλήξεως αλλά και αγανακτήσεως συνάμα λάβαμε γνώση, ότι
τη σήμερον συγκαλείται εκτάκτως και περί ώρα 19.00μμ έκτακτο Δημοτικό
Συμβούλιο με θέμα το Καλό Λιβάδι, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά την
επιχείρησή μας.

Για όσους λοιπόν δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμηθούν και προκειμένου να
φρεσκάρουμε την μνήμη τους και δεδομένου, ότι η εταιρία μας αποδεικνύει το
δίκιο της εγγράφως και μόνο και όχι με απλά λόγια, αναφέρουμε τα εξής:

1. Την 6-7-2021 υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας μας και της ΕΤΑΔ – Εταιρείας
Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης τμήματος του
παλαιού αιγιαλού στην Θέση Καλό Λιβάδι. Παράλληλα με το από 64023/23-
8-2021 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και
Κοινωφελών Περιουσιών της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων Α ́ συνήφθη
μεταξύ ημών και του Δημοσίου Συμφωνητικό Μίσθωσης του αιγιαλού.

Αμφότερα τα ανωτέρω δε συμφωνητικά καταρτίστηκαν νομότυπα και σύμφωνα δε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαφάνειας. Ο Δήμος Μυκόνου με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο για λόγους άγνωστους σε εμάς ουδέποτε σεβάστηκε τις αποφάσεις των ανωτέρω Αρχών, τις οποίες μάλιστα προσέβαλε στο Συμβούλιο Επικρατείας αιτούμενος ακόμα και την
«αδρανοποίηση- αναστολή» των εν λόγω νομίμων παρόλα αυτά συμβάσεων.

Επ’αυτής της αιτήσεως του Δήμου Μυκόνου εκδόθηκε η με αρ. 232/2021 απόφαση του ΣτΕ με την οποία και απορρίφθηκε η εν λόγω αίτηση του Δήμου – αντίγραφο της οποίας προσαρτάται.

Όμως ο Δήμος Μυκόνου κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του και μεροληπτώντας εις βάρος της επιχείρησής μας, που ούτε σε υπερβάλλοντα ζήλο δύναται να αποδοθεί, χρησιμοποιώντας συνάμα μάλιστα για το σκοπό αυτό και την συνδρομή των αστυνομικών οργάνων, προέβην όλως αυθαιρέτως :

Α. στη λάθρα είσοδό του σε χώρο νομίμως μισθωμένο από μέρους μας με μπουλντόζες και ώρα 03:00πμ την 17/8/2021, προκειμένου να γκρεμίσει τις «υποτιθέμενες αυθαίρετες κατασκευές» που δεν ήταν άλλες από την δεντροφύτευση ορισμένων φοινίκων που στόχο είχαν να αναβαθμίσουν τον περιβάλλοντα χώρο. Βέβαια γιατί η εν λόγω ενέργεια έλαβε χώρα βραδυνές ώρες και όχι με το φώς του ήλιου….τα συμπέρασματα εύλογα.

Φυσικά η εταιρεία μας προέβην στην υποβολή μηνύσεως κατά του Δημάρχου και όλων των εμπλεκομένων, στα πλαίσια της νόμιμης άσκησης των δικαιωμάτων μας, ως αυτά προβλέπονται από την έννομη τάξη μας και ο Δήμαρχος – όντας Νομικός – τα γνωρίζει.

Β. την 20-3-2022 εντεταλμένα όργανα της όμορης επιχείρησής – γνωστής σε όλους – όλως αυθαιρέτως και παρανόμως τοποθέτησαν στο χώρο της παραλίας Καλό Λιβάδι ξαπλώστρες και διάφορα άλλα υλικά…και ενώ μάλιστα η τουριστική σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Όμως ο Δήμος Μυκόνου ουδέν έπραξε για την αποβολή τους και την δήθεν κατά τους ισχυρισμούς τους κατάληψη του χώρου της παραλίας για την προστασία της οποίας υπεραμύνεται. Εις απάντηση της καθόλα νόμιμης διαδικασίας αποβολής απο τον εν λόγω χώρο της όμορης επιχείρησης, στην οποία και προέβην η εταιρία μας την 4-4-2022, δυνάμει της με αρ. 45/2021 δικαστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Μυκόνου, ξαφνικά και χωρίς κανένα απολύτως προηγούμενο, την επόμενη κιόλας ημέρα αστυνομικά όργανα προέβησαν στην αυθαίρετη σύλληψη υπαλλήλων της εταιρείας μας, ότι δήθεν πραγματοποιούσαν αυθαίρετες εργασίες – δενδροφύτευση εντός του χώρου του Ξενοδοχείου – αρνούμενοι μάλιστα να τους γνωστοποιήσουν όπως προβλέπεται το λόγο της σύλληψης και κράτησής τους.

Καθυπόδειξη μάλιστα της αρμόδιας αρχής για την αποβολή του γείτονα μας, τοποθετήθηκαν πάσαλοι για την οριοθέτηση του χώρου. Σημειωτέον δε από τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μας βρίσκονται υπό καθεστώς αστυνομικού κυριολεκτικά κλοιού, ωσάν να είμαστε εγκληματικές φυσιογνωμίες και προκαλώντας το φόβο και τον τρόμο τόσο των υπαλλήλων που βρίσκονται εντός του χώρου του Ξενοδοχείου ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν και δυσφημώντας παράλληλα το χώρο του Ξενοδοχείου μας σε πιθανούς επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες. Εύλογα δε αναρωτιόμαστε γιατί ο Δήμος κινητοποιήθηκε μια μέρα μετά την βίαιη αποβολή του όμορου γείτονα?

Για ποιο λόγο και ενώ έχουμε δεχθεί πλείονες απειλές για την σωματική ακεραιότητα του ιδιοκτήτη μας εκ μέρους του συγκεκριμένου επιχειρηματία – έχοντας μάλιστα υποβάλλει και σχετική μήνυση την 21-3-2022 – η Αστυνομία δεν κινητοποιείται αλλά κινητοποιείται σε μια απλή δενδροφύτευση? Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι μικρότερης αξίας από
την φύτευση ενός δέντρου?

Γιατί προέβην στην κατάσχεση ενός άσχετου μηχανήματος που απλά βρισκόταν στον εκ μέρους μας μισθωμένο χώρο της ΕΤΑΔ και ενώ μάλιστα – θέλοντας να τηρήσουμε τη νομιμότητα – γνωστοποιήσαμε ήδη την 15-3- 2022 στην Αστυνομία ότι θα εναποθέσουμε στον εν λόγω χώρο πράγματα και υλικά ενόψει των εργασιών που γίνονται στο Ξενοδοχείο AEGON? Γιατί ενώ από το με αρ. πρωτοκόλλου 5539/2016 έγγραφο της Γενικής
Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, που απευθύνεται στο ΑΤ Μυκόνου, προκύπτει ότι στο Δημόσιο Κτήμα ΑΒΚ 7 δεν υπάρχει εγκεκριμένη οδός, διατείνεστε και διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις, ότι δήθεν αποκλείουμε την πρόσβαση στους πολίτες, παρά και τις αντίθετες παραδοχές του Συμβουλίου της Επικρατείας?

Κε Δήμαρχε και κύριοι σύμβουλοι, Η εταιρεία μας σέβεται απόλυτα τις διαδικασίες και τη νομιμότητα, με την οποία και επιθυμεί να πορεύεται. Για οποιαδήποτε αυθαίρετη καταπάτηση
των δικαιωμάτων μας, είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη και αυτό θα πράξουμε. Όμως η παρούσα ανακοίνωσή μας είναι ύστατο κάλεσμα για συνεργασία και όχι για αντιπαλότητα. Αντί λοιπόν να συγκαλείτε έκτακτες συνεδριάσεις δίχως εμάς για εμάς, σας καλούμε να συνεργαστούμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Αν πάλι δεν επιθυμείτε να
συνεργαστούμε, απαιτούμε να απέχετε από ενέργειες-πράξεις και παραλείψεις που προκαλούν βλάβη στην επιχείρησή μας.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ