Tue. Dec 5th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κεραυνοί” Ξανθού κατά Κασσελάκη: Είναι εκτός πραγματικότητας, για το μέλλον όλα είναι ανοιχτά”

Κοινοποίηση >

Ο Ανδρέας Ξανθός ήταν κάτι παραπάνω από επικριτικός μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη και την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM 102, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη και του περιβάλλοντός του, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις απ’ τις πρακτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο καιρό στην Κουμουνδούρου.

Επιτέθηκε ευθέως στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσάπτοντας του ότι “βρίσκεται εντελώς εκτός πραγματικότητας”. Του χρέωσε μάλιστα την “μεθοδική προσπάθεια αλλαγής φυσιογνωμίας”, ώστε “να αποαριστεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ”, την οποία και ανέλυσε εκτενώς στις παρακάτω γραμμές.

“Δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κυβερνώσα, ούτε Αριστερά με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο” ήταν ο δηκτικός ισχυρός του κ. Ξανθού, που άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά το μέλλον της παράταξής του.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας λειτούργησε ως “συγκολλητική ουσία” στα ενδότερα της παράταξης, επισείοντας τον κίνδυνο πως έπειτα από το “στάδιο της αποαριστεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ένα νέο στάδιο… αποτσιπροποίησης: Αυτοί που είναι σήμερα γύρω από τον νέο πρόεδρο, θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποδομούν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του!”.

Συνοπτικά τόνισε:

“Ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοιχτά! Συμμετείχα σε μία απογοητευτική πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία ο νέος πρόεδρος δεν ήταν με φυσικό τρόπο παρών.

Αυτό ήταν πολιτικό πρόβλημα κατά την άποψή μου. Δεν γίνεται η πρώτη συνεδρίαση του ανώτερου πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται με τηλεδιάσκεψη και χωρίς τη ζωντανή παρουσία του προέδρου.

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση δεν προέκυψαν εχέγγυα ενότητας στην πράξη και δείγματα συνεννόησης, κινήσεις και προσπάθεια εξωστρέφειας για φυγή προς τα εμπρός.

Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής και σαφής: Ο χώρος μας έχει υποστεί μία μεγάλη αλλαγή, μία μεγάλη ανατροπή που υπερβαίνει το πλαίσιο λειτουργίας ενός αριστερού κόμματος.

Δεν είναι απλώς ότι υπάρχει μία διαφωνία με τον νέο αρχηγό. θεωρώ ότι έχουμε πλέον ένα νέο πλαίσιο στο οποίο έχει βάλει καταλυτικά τη σφραγίδα του ο νέος αρχηγός, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο εντελώς εκτός πραγματικότητας!

Δεν ήταν ποτέ οργανικό στοιχείο ούτε καν της ελληνικής πολιτικής ζωής, φυσικά ποτέ δεν είχε συνάφεια και οργανική σχέση με την Αριστερά στη χώρα μας. Πιστεύω ότι και οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές ενισχύουν την ανησυχία και την απογοήτευση των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν όχι αναδιοργάνωση και ανανέωση, όπως φημολογείται κι όπως προσπαθούν να περάσουν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά κατά την άποψή μου μία σοβαρή μετάλλαξη ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς της χώρας μας, το οποίο μέσα από μία δύσκολη διαδρομή με νίκες και ήττες, με οπισθοχωρήσεις, με προβλήματα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να κυβερνήσει τη χώρα.

Και μάλιστα να βγάλει τη χώρα από την πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση της Μεταπολίτευσης, που ήταν η μνημονιακή περιπέτεια.

Από εδώ και πέρα ,παίνουμε σε μία νέα τροχιά, που κατά την άποψή μου δεν προοιωνίζει καμία θετική εξέλιξη για τον πολιτικό μας χώρο.

Δεν βλέπω ούτε ενθουσιασμό, ούτε ανάταση, ούτε ανάκαμψη, ούτε τίποτα.

Στις συνομιλίες μου με τους καθημερινούς πολίτες, με τους απλούς ανθρώπους και όχι με το φανατικό – σκληρό- πυρήνα και ιδιαίτερα των ανθρώπων οι οποίοι παρεμβαίνουν στα social media, αυτό που βλέπω είναι να κυριαρχεί είναι η απογοήτευση!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ