Πα. Φεβ 3rd, 2023

Κυκλάδες: Εξακολουθούν να έχουν τα ακριβότερα καύσιμα σε όλη την επικράτεια

Κοινοποίηση >

Μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, μεγάλος αριθμός πρατηρίων στην Ελλάδα πουλά την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων σε τιμή κάτω των 2 ευρώ. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή στις διεθνείς τιμές.

Το κόστος των καυσίμων, παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται τελευταία, αποτελεί μεγάλο αγκάθι για τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,953 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,834 ευρώ το λίτρο.

Παρόλο αυτά, στις Κυκλάδες τα καύσιμα εξακολουθούν να είναι ακριβά (κυρίως λόγω των μεταφορικών εξόδων που επιβαρύνονται τα πρατήρια στα νησιά) καθώς έχουν την υψηλότερη τιμή σε όλη την επικράτεια, αρκετά πάνω από το συνολικό μέσο όρο.

Η απλή αμόλυβδη στις Κυκλάδες διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 2,203 ευρώ το λίτρο και στα Δωδεκάνησα πωλείται μεσοσταθμικά στα 2,100 ευρώ το λίτρο. Στη Σάμο (2,030 ευρώ το λίτρο), στη Λευκάδα (2,027 ευρώ το λίτρο), στη Λέσβο (2,024 ευρώ το λίτρο), στην Ευρυτανία (2,021 ευρώ το λίτρο).

Οι Κυκλάδες πωλούν και το ακριβότερο diesel κίνησης με 2,086 το λίτρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ