Τρ. Ιαν 31st, 2023

Κυκλάδες: Επιχορηγήσεις 925 χιλ. ευρώ στους Δήμους για κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Κοινοποίηση >

Κυκλάδες: Επιχορηγήσεις 925 χιλ. ευρώ στους Δήμους για κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 924.947,34€ εγκρίθηκαν για τους Δήμους των Κυκλάδων από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους.

Το θέμα γνωστοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δόθηκε έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, καθώς και έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της απόφασης επιχορήγησης, ο κ. Φόρτωμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αρχή της ενεργειακής κρίσης, στήριξε και στηρίζει τους Ο.Τ.Α. της χώρας, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ενεργειακό κόστος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ενισχύει για μία ακόμη φορά, έμπρακτα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα σχολεία των νησιωτικών περιοχών. Τα νησιά μας, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή ανάπτυξης και προόδου. Προχωράμε μαζί!».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ