Σα. Ιαν 28th, 2023

Κυκλάδες – Μύκονος: 600 ευρώ για 20 m2 καλείται να πληρώσει αναπληρώτρια εκπαιδευτικός

Κοινοποίηση >

Μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικός έμαθε πριν από τέσσερις μόλις μέρες ότι τοποθετήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Μυκόνου.

Τα τελευταία 24ωρα καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να λύσει το θέμα της στέγασης της, ωστόσο οι απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή δωματίων είναι απαγορευτικές για την τσέπη της.

Δεν είναι μοναδική εκπαιδευτικός που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και δη στη Μύκονο όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων τα κρατούν κλειστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιμένοντας να ανοίξει η τουριστική σεζόν, προσδοκώντας σε περισσότερα κέρδη.

«Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω, μου ζήτησαν 600 ευρώ ενοίκιο για ένα δωμάτιο 20 τμ, χώρια τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού. Με περίπου 900 ευρώ μισθό, τι να πρωτοπληρώσω;» διερωτάται η εκπαιδευτικός.

Και προσθέτει: «Αν υπολογιστούν τα έξοδα διαβίωσης, τα μεταφορικά μου για να δω την οικογένεια μου τα Χριστούγεννα, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό που δεν έχει άλλη οικονομική στήριξη, να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του».

Το παράδοξο είναι ότι η σύμβαση της με το υπουργείο Παιδείας υπεγράφη χθες και την Δευτέρα υποτίθεται ότι είναι η πρώτη της μέρα στο σχολείο. Αν δεν παρουσιαστεί αντιμετωπίζει ποινή δυο ετών εκτός του πίνακα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Τώρα σκοπεύει να περάσει δυο νύχτες στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου και να παρουσιαστεί την Δευτέρα στο σχολείο.

Με την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος κάτοικος ή η δημοτική Αρχή και θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ