Σα. Μαρ 25th, 2023

Μια 25χρονη δικηγόρος στο “τιμόνι” της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Κοινοποίηση >

Μόλις 25 ετών είναι είναι Ειδική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία διορίστηκε αυτή την εβδομάδα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Η Μαριάννα Νικολαϊδου είναι η νεαρότερη διοικητική επικεφαλής στην ιστορία του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επελέγη ανάμεσα σε πολλούς ενδιαφερόμενους. 

Αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην αποκεντρωμένη κρατική μονάδα του Αιγαίου για νευραλγικές αρμοδιότητες σε υπηρεσίες των Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Βορείου Αιγαίου στον πολεοδομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό τομέα, στη δασοκομία, στη μετανάστευση, στην ιθαγένεια, αλλά και στον έλεγχο τήρησης της νομιμότητας των ΟΤΑ. 

Η νέα Ειδική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ήδη έχει πολύ καλό βιογραφικό και επιτυχημένη θητεία σε αρμοδιότητες που της ανατέθηκαν μέχρι σήμερα.

Η Μαριάννα Νικολαΐδου έχει τόπο καταγωγής της την Κατερίνη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στο «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει υπάρξει μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Νομικού Συμβούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση νομοθετικών δραστηριοτήτων καθώς και στην προετοιμασία νομικών και νομοθετικών κειμένων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΠΗΓΗ:CYCLADES24.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ