Wed. Sep 27th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μόνο παχιά λόγια  στον τομέα του αθλητισμού, στο επαρχείο Πάρου – Αντιπάρου”

Κοινοποίηση >

Μόνο παχιά λόγια  στον τομέα του αθλητισμού, στο επαρχείο Πάρου – Αντιπάρου

Η πρόθεση μας δεν είναι να  μπούμε στη διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης με τους υποψηφίους του κ. Χατζημάρκου στο επαρχείο μας. Αν πιστεύουν όμως ότι με παχιά λόγια και φαντεζί δημοσιεύματα, θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Η στρατηγική των πλούσιων προεκλογικών προγραμμάτων, που οδηγούν στην απαξίωση της ανάγνωσης από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους, έχει παρέλθει. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι υποστηρικτές τους, δεν πιστεύουν πλέον, ότι τα λόγια θα γίνουν πράξεις.

Πως να πιστέψουν άλλωστε ότι:

  • θα φτιαχτεί κλειστό στο Ζευλάκι όταν τόσα χρόνια αξιοποιείται ως ο μόνιμος σκουπιδότοπος της Παροικιάς;
  • θα αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις όταν την περίοδο των βροχοπτώσεων στάζει το ταβάνι από το κλειστό της Μάρπησσας; Όταν οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι έχουν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για τα παιδιά μας και ότι δεν υπάρχουν γήπεδα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις στην Ανατολική Πάρο και στην Αντίπαρο;
  • θα υπάρξει φύλαξη των αθλητικών χώρων, όταν δεν υπάρχει φύλαξη στα σχολεία;
  • Θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός όταν τόσα χρόνια η έλλειψη αθλητικών υποδομών έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού τμήματος της τουριστικής αγοράς;

Υπό το φως αυτών των γεγονότων, είναι λογικό  να αναρωτηθούμε πόσα παραπάνω χρόνια θα έπρεπε να περάσουν,  μετά από την ήδη  εννεαετή θητεία της παράταξης του κ. Χατζημάρκου στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε  να  υλοποιηθούν τα έργα  στον τομέα του αθλητισμού, που  απαιτεί  η  κοινωνία και  όχι  αυτά που  διατείνονται να μοιράσουν σαν Άγιοι Βασίληδες της πολιτικής;

Γι’ αυτό λοιπόν συνιστούμε μια ολιστική προσέγγιση, που περιλαμβάνει:

  1. Μητρώο Αθλητικών Χώρων: Συστηματική καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία ειδικών αθλητικών χώρων, προσβάσιμων σε όλους χωρίς διακρίσεις.
  2. Προώθηση ποικιλίας αθλημάτων για την κάλυψη διαφορετικών ενδιαφερόντων και ικανοτήτων. Η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε διαφορετικά αθλήματα οδηγεί  τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν  ποικίλες αθλητικές δεξιότητες.
  3. Χρηματοδότηση καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και αξιοποίηση του αθλητικού τουριστικού προϊόντος.
  4. Ενίσχυση Αθλητικών Συλλόγων: Προσέλκυση προπονητών για ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων και απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού.
  5. Ασφαλείς διαδρομές για σωματική δραστηριότητα: Η δημιουργία ασφαλών διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας εκτός οικισμών, για την ενθάρρυνση της σωματικής δραστηριότητας ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας.
  6. Αξιοποίηση τεχνολογίας για να συνδεθούν τα παιδιά με αθλητικές κοινότητες παγκοσμίως. Η εικονική καθοδήγηση και η ανάλυση βίντεο μπορούν να γεφυρώσουν τα κενά και να παρέχουν τεχνογνωσία.

Η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», με επικεφαλής τη  Χρύσα Καραγιάννη, στοχεύει να χαράξει  ολοκληρωμένη στρατηγική αθλητισμού για την Πάρο και την Αντίπαρο, που θα λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες των  κοινωνιών στον αθλητισμό, ο οποίος  συμβάλει στη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία.

Φιλία Γρηγοράσκου

Κωνσταντίνος Ρούσσος

Μάνος Σταυριανός

Στέλλα Φερεντίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ