Σα. Ιαν 28th, 2023

Ξεκίνησε η πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Σαντορίνης-Νάξου

Κοινοποίηση >

Από τον Μονόλιθο ξεκίνησε η πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα καταλήξει στη Νάξο, για να διασυνδέσει τη Σαντορίνη με το σύστημα ηλεκτροδότησης από την ηπειρωτική χώρα.

Το καλώδιο Υψηλής Τάσης 150 kV με ενσωματωμένες οπτικές ίνες, που θα φτάσει μέχρι τη Νάξο, έχει μήκος 82,5 χλμ. Όπως έχει αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, πρόκειται να ποντιστεί σε μέγιστο βάθος 435 μ., ενώ για την προστασία του, θα θαφτεί σε όλο το υποθαλάσσιο τμήμα της διασύνδεσης.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες κατασκευής του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στον Μονόλιθο, ο οποίος θεμελιώθηκε στα μέσα Μαΐου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη. από κοινού με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Damco Energy Χρήστο Κοπελούζο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cenergy Holdings και Hellenic Cables Αλέξη Αλεξίου, επικεφαλής των αναδόχων εταιρειών του έργου.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης με τη Νάξο αποτελεί το πρώτο σκέλος της τέταρτης και τελευταίας φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων με τον ηπειρωτικό κορμό. Βάσει χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023, για να ακολουθήσουν μέχρι το 2024 η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σέριφος.

ΠΗΓΗ: atlantea.news

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ