Τρ. Ιαν 31st, 2023

Ο Γιάννης Πάριος αγνώριστος, ντυμένος τσολιάς στο Γυμνάσιο, στην Πάρο

Κοινοποίηση >

Ο Γιάννης Πάριος αγνώριστος, ντυμένος τσολιάς στο Γυμνάσιο, στην Πάρο

Μία εξαιρετικά σπάνια φωτογραφία του Γιάννη Πάριου από τα γυμνασιακά του χρόνια, στην Πάρο, δημοσιεύει στον συλλεκτικό του λογαριασμό στο instagram ο Άρης Λουπάσης.

Ο Γιάννης Πάριος είναι ντυμένος τσολιάς μαζί με συμμαθητές του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πάρο το 1964.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Παροικιά σε ένα σπίτι πενήντα μέτρα από τη θάλασσα θα ζήσει φτωχικά αλλά όμορφα και ευτυχισμένα χρόνια μαζί τους γονείς και τα τρία αδέρφια του. Με νοσταλγία θυμάται πάντα τα καλοκαιρινά βράδια στο ψάρεμα και την μαγεία του ελληνικού κινηματογράφου στο υπαίθριο σινεμά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι του.

Το ταλέντο στο τραγούδι θα το ανακαλύψει από τα μαθητικά του χρόνια ο ψάλτης της χορωδίας όπου συμμετέχει και ένας φίλος του ιδιοκτήτης φανοποιείου της περιοχής όπου εκεί ο νεαρός Γιάννης μαζί του και με μια κιθάρα σιγοτραγουδούν μουσικές επιτυχίες.

Με την ολοκλήρωση των μαθητικών σπουδών καταφθάνει στην Αθήνα και γράφεται στην Ιατρική Σχολή την οποία σύντομα θα εγκαταλείψει καθώς δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του. Κατά τη διαμονή του στην Αθήνα στην Πλατεία Αμερικής, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από το κέντρο “Νεράιδα” όπου εμφανίζεται και ο συνθέτης Κώστας Κλάββας.

Ένα βράδυ ο μεγάλος συνθέτης ο οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, τον ακούει τυχαία να τραγουδάει με την κιθάρα του και προτείνει να σπουδάσει στην σχολή μουσικής που διατηρεί στην οδό Σόλωνος. Ένας από τους δασκάλους της σχολής, ο σημαντικός συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, θα διακρίνει αμέσως το χάρισμα και το ξεχωριστό μέταλλο της φωνής του και θα τον συστήσει στην δισκογραφική εταιρεία Μίνως Μάτσας όπου και θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο.

Όπως θα δηλώσει ο ίδιος ο κορυφαίος ερμηνευτής, ο Γιώργος Κατσαρός υπήρξε ο άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα καριέρα του. Μια τεράστια και επιτυχημένη καριέρα μέχρι και σήμερα με ανυπέρβλητες ερμηνείες σε πολλά από τα μεγαλύτερα τραγούδια των σπουδαιότερων συνθετών της εποχής.

Ο τραγουδοποιός, ο οποίος με την αισθαντική και ανεπανάληπτη φωνή του θα υμνήσει όσο κανένας άλλος Έλληνας καλλιτέχνης την αγάπη και τον έρωτα σε όλες τις μορφές του, από την απόλυτη ευτυχία μέχρι τον χωρισμό, τον πόνο, την απόγνωση και την εγκατάλειψη.

thetoc

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ