Wed. Sep 27th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Brian Skerry, βραβευμένος φωτογράφος των φαλαινών στην Αντίπαρο: Ο εξερευνητής με τις 10.000 ώρες κάτω από τον βυθό

Κοινοποίηση >

Ο συναρπαστικός κόσμος των φαλαινών και άλλες υποβρύχιες ιστορίες του Brian Skerry, του παγκοσμίου φήμης δύτη, βραβευμένου με Emmy, φωτογράφου και εξερευνητή του National Geographic, «ζωντανεύουν» αύριο Τρίτη στην Αντίπαρο.

Ο Brian Skerry βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τις Κυκλάδες και αναμένεται να προσφέρει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση και να ταξιδέψει τους θεατές του στον συναρπαστικό κόσμο του βυθού.

Προσκεκλημένος του Έλληνα εξερευνητή του National Geographic, Θοδωρή Αναγνωστόπουλου, θα μιλήσει αποκλειστικά για την τελευταία του ταινία Secret of the Whales σε παραγωγή James Cameron, που μαγνητίζει τους θεατές σε όλο τον κόσμο με τις φαντασμαγορικές λήψεις δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα προβάλλει φωτογραφίες και επιλεγμένα αποσπάσματα από την δημιουργία του ντοκιμαντέρ και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπέροχες ιστορίες που έχει βιώσει καθώς και τα διδάγματά του από ένα πλούσιο έργο-ζωής 30 ετών στους ωκεανούς.

Πάνω από 10.000 ώρες κάτω από τον βυθό

Φωτορεπόρτερ και παραγωγός ταινιών, ο Brian Skerry που εξειδικεύεται στη θαλάσσια άγρια ζωή και τα υποβρύχια περιβάλλοντα, από το 1998 συνεργάζεται σταθερά με το περιοδικό National Geographic καλύπτοντας θεματογραφία για την οποία έχει ταξιδέψει σε κάθε ήπειρο και έχει περάσει περισσότερες από 10.000 ώρες κάτω από τον βυθό.

Είναι συγγραφέας 12 βιβλίων. Το πιο πρόσφατό του, “Secret of Whales” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 ως μέρος ενός πολυμεσικού έργου που δημιούργησε και περιλάμβανε το κεντρικό θέμα στο τεύχος Μαΐου 2021 του περιοδικού National Geographic και το ομώνυμο ντοκιμαντέρ για το οποίο κέρδισε βραβείο Emmy και αυτή τη στιγμή προβάλλεται από το Disney.
Έχει δώσει πολλές ομιλίες (Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, TED κ.ά), ενώ έχει στο ενεργητικό του και πολλές ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο (Σανγκάη, Λισαβόνα, Γενεύη, Βαρκελώνη, Ουάσιγκτον κ.ά).

Η φρίκη και η μαγεία του ωκεανού

Ο Skerry απαθανατίζει τη φρίκη και τη μαγεία του ωκεανού, όπως ο ίδιος δηλώνει, με στόχο αυτές οι δυνατές εικόνες να γίνουν αφορμή για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο “Secret of Whales” όρκες, μεγάπτερες, μπελούγκα, φάλαινες μονόκεροι και φυσητήρες δείχνουν τις μοναδικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τις μεταξύ τους σχέσεις; Ο Brian Skerry βουτά στα βάθη των ωκεανών και βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινότητας των φαλαινών. Γυρισμένο σε μια περίοδο 3 ετών, σε 24 γεωγραφικά σημεία, το ντοκιμαντέρ οδηγεί σε μια επική γνωριμία με τις φάλαινες. Αυτά τα πολύ πιο σύνθετα πλάσματα, αλλά και πολύ πιο όμοια από εμάς απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ συνδιοργανώνεται από τοω Δήμο Αντιπάρου, την Κοινωνική Επιχείρηση Αντίπαρος Εν Πλώ, τη SciCο και το Cyclades Preservation Fund (CPF) και με την υποστήριξη του Another Island. Στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της Αντιπάρου για τον θαλάσσιο πλούτο των Κυκλάδων και του Αιγαίου όσο και στην ανάδειξη δράσεων για την προστασία του.

iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ