Fri. Sep 22nd, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πάρος: Αναστάτωση από την πτώση τμήματος της οροφής του Νηπιαγωγείου Νάουσας

Κοινοποίηση >

Αναστάτωση στην Πάρο έφερε την περασμένη Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, η πτώση του τμήματος  της οροφής του Νηπιαγωγείου της Νάουσας. Οι γονείς με έκδηλη την αγωνία τους, εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, τις απορίες τους προς την Δήμο, στην οποία, όπως τονίζουν, είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτήρια και οφείλει να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε. Ο Δήμος Πάρου, από την πλευρά του, με την Τεχνική Υπηρεσία του, φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, καθώς όπως τονίζουν σε δική τους ανακοίνωση το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε μία μέρα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αρχικά εντόπισε το πρόβλημα με την πτώση του τμήματος της οροφής του Νηπιαγωγίου και κάλεσε τους υπεύθυνους να λάβουν δράση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ενημερωθήκαμε για την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του Νηπιαγωγείου της Νάουσας. Αμέσως μόλις έκλεισε το σχολείο, παρευρέθηκαν στο χώρο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου της Νάουσας, Τζοάννα Ρομπόρρα και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, Μάνος Σταυριανός, οι οποίοι κατέγραψαν το συμβάν και τράβηξαν φωτογραφίες. Από την Τεχνική Υπηρεσία, μέλη της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σχολείο, ανέφεραν ότι λόγω υγρασίας, αποκολλήθηκε το κομμάτι γυψοσανίδας από την οροφή. Αντίστοιχο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο ίδιο σχολείο, τον Δεκέμβριο του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, έξω ακριβώς από τις τουαλέτες, αλλά τα παιδιά ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν στην εκκλησία.

“Δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι τα παιδιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους”

Ως γονείς, δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι τα παιδιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους. Είναι αναρίθμητα πλέον τα περιστατικά των σχολικών ατυχημάτων σε όλη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον πρέπει να επενδυθεί χρόνος και χρήματα στην πρόληψη, ώστε να μηδενιστούν τα κτηριακά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.  Ο Δήμος Πάρου, ως υπεύθυνος των σχολικών κτηρίων, πρέπει να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο της Νάουσας, και να μεριμνήσει για τα υπόλοιπα σχολικά κτήρια του νησιού μας. Είναι επιβεβλημένο να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι και να δημιουργηθεί ημερολόγιο καταγραφής και επίλυσης προβλημάτων. 

Μ. Σταυριανός: “Για ποιο λόγο πέφτουν κομμάτια της οροφής όταν υποτίθεται ότι οι Δήμοι κάνουν ελέγχους”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, Μάνος Σταυριανός μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το περιστατικό και την ανακοίνωση τους, και συγκεκριμένα ανέφερε, “Δεν είναι θέμα παραπόνου η ανακοίνωση μας. Δεν το βλέπουμε ως παράπονο. Το βλέπουμε ως παρέμβαση, ως διεκδίκηση και παράλληλα ως συμβουλή προς τον Δήμο. Για αυτό και εμείς κάθε φορά που εντοπίζουμε κάποιο πρόβλημα βγάζουμε δελτίο τύπου”. 

Την ίδια στιγμή για το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρει ότι “τα παιδιά είναι αφημένα στην τύχη τους” και αν και κατά πόσο περιέχει πικρία η συγκεκριμένη φράση, ο κ. Σταυριανός αναφέρει, “Δεν περιέχει πικρία η συγκεκριμένη φράση αλλά είναι αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει. Για ποιο λόγο πέφτουν τα κομμάτια της οροφής, όταν υποτίθεται ότι οι Δήμοι στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Πώς γίνεται να έπεσε το συγκεκριμένο τμήμα της οροφής και μάλιστα να οφείλεται αυτό στην υγρασία;  Δεν το είχανε δει τότε;  Τι έλεγχο είχανε κάνει;  Σε πάρα πολλές περιπτώσεις θεωρούμε ότι τα παιδιά αφήνονται στην τύχη τους αλλά η συγκεκριμένη φράση είναι κάτι πιο γενικόλογο. Και αυτό γιατί όπως γράφουμε στην ανακοίνωση μας τα προβλήματα είναι αναρίθμητα, σε όλα τα σχολεία της χώρας και να που έγινε και στην Πάρο και μάλιστα στο συγκεκριμένο σχολείο δύο φορές μία το Δεκέμβριο και μία τώρα.”

Η απάντηση του Δήμου Πάρου

Άμεση φαίνεται πως ήταν η αντίδραση από τον Δήμο Πάρου καθώς σε δική του ανακοίνωση ανέφερε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε μέσα μία μέρα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με το θέμα της πτώσης μικρού τμήματος της γυψοσανίδας οροφής σε αίθουσα του νηπιαγωγείου Νάουσας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στον χώρο μετέβη άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η ζημιά αποκαταστάθηκε την ίδια μέρα. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Τεχνικής μας Υπηρεσίας διενέργησαν γενικότερο έλεγχο για προληπτικούς λόγους σε όλους τους χώρους της σχολικής μονάδας και το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. 

“Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών”

Σημειώνουμε ότι στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Πάρου προβαίνει σε εργασίες συντήρησης και  βελτίωσης των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, οι οποίες παραδίδονται σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα για την έναρξη των μαθημάτων. Παρόλο όμως τους ελέγχους που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία, δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη και ίχνος υγρασίας που θα μπορούσε να προβλέψει τη πτώση. Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και να συμβάλλουμε με κάθε μέσο για την λειτουργικότητα και αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων.”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ