Mon. Sep 25th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κοινοποίηση >

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η υπόθεση της μετεγκατάστασης του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, καθώς οι γονείς των παιδιών που παρακολουθούσαν τα μαθήματα στο Ωδείο, προχώρησαν σε καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, με κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, το δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τα ΜΜΕ. Οι γονείς, οι ενήλικοι σπουδαστές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, δεν σκοπεύουν να το βάλουν κάτω, έχοντας ως στόχος την παραμονή του στον ήδη υπάρχοντα χώρο.

Η καταγγελία των γονέων

Αρχικά στην καταγγελία τους οι γονείς, αναφέρουν: “Ο Δήμος Πάρου πήρε την απόφαση για τη μετεγκατάσταση του Ωδείου από το χώρο που στεγάζεται από το 1984 σε κτήριο το οποίο βρήκε η ΚΔΕΠΑΠ. Οι γονείς, ενήλικες σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί του Ωδείου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή τη μετεγκατάσταση για την οποία ο Δήμος μας ενημέρωσε μέσω του δημάρχου πως έχει λάβει σχετική άδεια.

Ως γονείς θεωρούμε πως ο χώρος είναι ακατάλληλος και η τοποθεσία του θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που θα μεταβαίνουν εκεί για τα μαθήματά τους. Πέρα από την ακαταλληλότητα του χώρου, στην οποία και αναφερόμαστε εκτενώς στην επισυναπτόμενη καταγγελία μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απευθυνόμαστε και σε εσάς καθώς αγωνιούμε αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών που θα μεταβαίνουν στο Δημοτικό Ωδείο. ”

Επικινδυνότητα του νέου χώρου

Στη συνέχεια τονίζουν τους λόγους για τους οποίους το νέο κτήριο θεωρείται ακατάλληλο, “Το μισθίο για την εν λόγω μετεγκατάσταση βρίσκεται την περιοχή «Κλήματα», εκτός των ορίων του αστικού ιστού της Παροικίας, στον Επαρχιακό δρόμο Παροικίας – Χωριών, περίπου 200 μέτρα μετά την διασταύρωση Λευκών-Νάουσας. Ο δρόμος αυτός, φάρδους 6 μέτρων, είναι πολυσύχναστος και ταχείας κυκλοφορίας, με απουσία πεζοδρομίου και χωρίς επαρκή φωτισμό.

Εφόσον βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο χρειάζεται άδεια εισόδου-εξόδου. Καταγγέλλουμε πως δεν έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο αδειοδότησης η άδεια εσόδου εξόδου από την περιφέρεια. Το κτήριο το οποίο βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού δεν εξυπηρετείται από τη Δημοτική συγκοινωνία και δεν υπάρχει άλλος τρόπος ασφαλούς πρόσβασης πέρα από τη χρήση ιδιωτικού οχήματος. Ο χώρος στάθμευσης του κτηρίου που μπορεί να υποδεχθεί 3 (4 το πολύ) οχήματα είναι ανεπαρκής δεδομένου πως κάποιες θέσεις θα καταλαμβάνονται από το προσωπικό του Ωδείου. Αν έχουμε ένα μάθημα θεωρίας ή χορωδίας (ή φιλαρμονικής όπως έχει συζητηθεί να επαναλειτουργήσει) θα προσέρχονται ταυτόχρονα στο ωδείο πολλά αυτοκίνητα τα οποία θα επιβαρύνουν την ήδη αυξημένη τοπική κυκλοφορία. Υπάρχει παρακείμενο ξενοδοχείο το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από το Πάσχα και μέχρι το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω επιβάρυνση της κυκλοφορίας. Υπάρχει ο κίνδυνος να εξωθούνται οι επισκέπτες του Ωδείου σε παραβάσεις του ΚΟΚ (διπλοπαρκάρισμα, αναστροφή/παραβίασης διπλής γραμμής) για να μπορέσουν να αφήσουν και να παραλάβουν τα παιδιά. Σημειωτέο πως τα οχήματα που πηγαίνουν στο Ωδείο από την Παροικία, για να γυρίσουν νομίμως για να σταθμεύσουν μπροστά από αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν για ακόμη 500μ μέχρι τον κόμβο που υπάρχει σε επιχείρηση πιο πάνω, και να επιστρέψουν. 

Τι ζητούν οι γονείς

Κλείνοντας την καταγγελία τους, οι γονείς αναφέρουν, “Αιτούμαστε να ελεγχθούν τα παραπάνω και σε περίπτωση επιβεβαίωσης πώς η διαδικασία της μετεγκατάστασης του δημοτικού ωδείου που έχει βασιστεί στην συγκρότηση επιτροπής ελέγχου προϋποθέσεων καταλληλότητας κτηριακών εγκαταστάσεων Ιδιωτικού Μουσικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δήμου Πάρου που θεωρούμε πως δεν είναι σε ισχύ να ακυρωθεί η μετεγκατάσταση και να ανακληθεί η σχετική απόφαση. 

Σε περίπτωση δε δημοσίευσης σε ΦΕΚ στηριζόμενο στην εν λόγω απόφαση συγκρότησης επιτροπής καταλληλότητας που θεωρούμε πως δεν είναι σε ισχύ παρακαλούμε να γίνουν οι διαδικασίες για ακύρωση. Πως μπορούμε να επιτρέψουμε την μετεγκατάσταση του ωδείου σε αυτό το χώρο!!! Ζητούμε να γίνει έλεγχος των παραπάνω παρατιθέμενων στοιχείων και να κινηθεί η όποια διαδικασία για σταματήσει αυτή η μετεγκατάσταση του Ωδείου για την ασφάλεια των Παιδιών μας.”

koinignomi.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ