Τρ. Ιαν 31st, 2023

Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε μαζί στην Νάξο με τα Special Olympics Hellas

Κοινοποίηση >


Σήμερα διεξήχθη στην όμορφη Νάξο, το δεύτερο πρακτικό μέρος μεταξύ των σχολειών του ΕΕΕΕΚ Νάξου & του Γυμνάσιου Βίβλου Νάξου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘’Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί!’’. Οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν τη χαρά να συνυπάρξουν και να αλληλεπιδράσουν με την δημιουργία μεικτών ομάδων καλαθοσφαίρισης!
Συντονιστής του προγράμματος της Νάξου των SOH ήταν ο ΚΦΑ κ. Στέλιος Τσάπατος, εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ Νάξου. Μεγάλη συνεισφορά υπήρξε τόσο από τους δύο διευθυντές των σχολείων κα Τζακωνιάτου Στέλλα (ΕΕΕΕΚ Νάξου) & κ. Θεοδοσίου Δημήτρη (Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου), οι οποίοι είναι καθηγητές φυσικής αγωγής και από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα του προγράμματος, όσο και από το διδακτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Νάξου.
Στο πρόγραμμα παρευρέθηκε ο κ. Κωλέττης Ανδρέας, Επικεφαλής Προπονητής Special Olympics Powerlifting Hellas & μέλος της ομάδας των συντονιστών του προγράμματος, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στο κυκλαδίτικο νησί με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των προγραμμάτων των Special Olympics Hellas.

Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί” το οποίο πραγματοποιείτε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πρόκειται για μία σημαντική τριετή συνεργασία με τα Special Olympics International για την υποστήριξη του διεθνούς προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. σε 14 χώρες. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Μεξικό, Μαρόκο, Ρωσία, Σερβία, Κινεζική Ταϊπέι και Τανζανία.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, απευθύνεται σε εκπαιδευτικές μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Έγκρισης Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ16/144054/Δ2).
Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ