Τρ. Ιαν 31st, 2023

Παράκτιος Καθαρισμός στην Σαντορίνη

Κοινοποίηση >

Παράκτιος Καθαρισμός στην Σαντορίνη
Παράκτιος καθαρισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Συγκεκριμένα, ο παράκτιος καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την παραλία Βλυχάδα της Σαντορίνης και ώρα 10:00-12:00.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea την Τρίτη στις 18 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Σαντορίνη όπου θα πραγματοποιήσει μια δράση παράκτιου καθαρισμού.

Συγκεκριμένα, σας περιμένουμε 18 Οκτωβρίου 2022 για την υλοποίηση παράκτιου καθαρισμού στην παραλία Βλυχάδα

Μέσω του προγράμματος «Προσφέρω» που υλοποιείται από τον Μάϊο του 2018, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 200 δράσεις καθαρισμών που σκοπό έχουν τόσο την απομάκρυνση σημαντικής ποσότητας υδάτινων απορριμμάτων από τις ακτές και τους βυθούς της χώρας, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων και τις ορθές πρακτικές αντιμετώπισής του.

Συγκεκριμένα, 96 δράσεις παράκτιων καθαρισμών έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη
χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων
απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή
τους.

Παράλληλα, από το 2020 το πρόγραμμα εστίασε σε υποβρύχιους καθαρισμούς στο Βόρειο Αιγαίο, τον Βόλο, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο,
έχοντας ολοκληρώσει 114 δράσεις.

Από την αρχή του προγράμματος και με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 εθελοντών και 60 δυτών έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 77 τόνοι
απορριμμάτων σε συνεργασία με καταδυτικά κέντρα και τοπικούς φορείς. Σε όλες τις δράσεις , θα είναι παρόντες εκπρόσωποι της iSea για τον συντονισμό τους και για την ενημέρωση των εθελοντών ως προς την διαδικασία διεξαγωγής των καθαρισμών.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε όλους να παρευρεθείτε στις δράσεις, φροντίζοντας τον τόπο σας και αναδεικνύοντας τη σημασία της ενεργής συμμετοχής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2313090696 ή στο info@isea.com.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ