Σα. Ιαν 28th, 2023

Προσωπικός Γιατρός: Δύο γιατροί για όλη τη Σύρο και αυτοί… γέμισαν!

Κοινοποίηση >

Σε λειτουργία βρίσκεται από την 1η Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού από το Υπουργείο Υγείας.

Ένας νέος θεσμός που στόχο έχει κάθε πολίτης να έχει τον προσωπικό του γιατρό, ο οποίος θα έχει τον πλήρη φάκελό του και θα είναι “υπεύθυνος” γι’ αυτόν, ενώ όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας θα περιλαμβάνει και ορισμένες δωρεάν εξετάσεις στα πρώτα ραντεβού

Ωστόσο στη Σύρο και πολύ πιθανό και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω της μικρής συμμετοχής των γιατρών στον συγκεκριμένο θεσμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη Σύρο δήλωσαν συμμετοχή μόλις δύο γιατροί. Μάλιστα, με δεδομένο ότι σε κάθε γιατρό μπορούν να εγγραφούν μέχρι 2.000 πολίτες, οι συνολικά 4.000 θέσεις των δύο γιατρών στη Σύρο καλύφθηκαν μέσα σε ελάχιστες μέρες!

Έτσι, χιλιάδες κάτοικοι του νησιού έχουν μείνει εκτός του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού χωρίς να φέρουν κάποια ευθύνη, καθώς ακόμα και αν προσπάθησαν να εγγραφούν δεν βρίσκουν διαθέσιμο γιατρό.

Πλέον οι μόνες επιλογές που έχουν είναι είτε να μείνουν εκτός του θεσμού, πράγμα που θα τους επιβαρύνει οικονομικά με επισκέψεις σε άλλους γιατρούς, αλλά ακόμα και στην συνταγογράφηση φαρμάκων, είτε να δηλώσουν κάποιο γιατρό σε… άλλη περιοχή, όπου και πάλι θα επιβαρύνονται οικονομικά για να μεταβούν.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με της κατά τόπους αρχές θα πρέπει να βρει λύση, καθώς οι χιλιάδες πολίτες του νησιού που έμειναν εκτός χωρίς να φταίνε δεν πρέπει να επιβαρύνονται οικονομικά και σε αυτό το κομμάτι, ενόψει μάλιστα ενός πολύ δύσκολου χειμώνα με τεράστιο κόστος σε ενέργεια, θέρμανση, σούπερ μάρκετ κλπ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ