Σα. Ιαν 28th, 2023

Προτεραιότητα στα αιολικά για νησιά των Κυκλάδων προτείνει η ΔΕΗ

Κοινοποίηση >

Σειρά προτάσεων υπέβαλε η ΔΕΗ στα πλαίσια της διαβούλευσης για το περιθώριο ισχύος ΑΠΕ στα νησιά.

Σύμφωνα με το energypress.gr, η επιχείρηση θεωρεί όσον αφορά την Εύβοια ότι χρειάζεται η άμεση αδειοδότηση και κατασκευή της ενίσχυσης του συστήματος και προτείνει να ενταχθεί στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι επειδή στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει ήδη μεγάλη εγκατεστημένη ισχύς, να μπορεί έστω ένα τμήμα του περιθωρίου ΑΠΕ να διατεθεί στο περιθώριο ισχύος του συμπλέγματος Άνδρος-Τήνος.

Σχετικά με τις Κυκλάδες, η ΔΕΗ εκτιμά ότι δεδομένου του υψηλού αιολικού δυναμικού, η υλοποίηση πιθανών σεναρίων λελογισμένων περικοπών μπορεί να εφαρμοστεί.

Από εκεί και πέρα, μέρος του προς διάθεση δυναμικού ΑΠΕ πρέπει να διατεθεί σε υφιστάμενους αιολικούς σταθμούς, ενώ είναι εύλογο ότι στα νησιά με σημαντικό αιολικό δυναμικό πρέπει να χουν προτεραιότητα τα αιολικά παρά τα φωτοβολταϊκά.

Τέλος, η ΔΕΗ θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο πίνακας με τα περιθώρια και τα έργα που έχουν προσφορά σύνδεσης ή σύμβαση σύνδεσης ώστε να ληφθούν υπόψη ενδεχόμενες αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει από τα μέσα του 2021.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ