Σα. Ιαν 28th, 2023

Ρόστο Νάξου, από τον Chef Γιώργο Τσούλη

Κοινοποίηση >

#tsoulotip: 1. Δεν θέλουμε να παραβράσει το κρέας, για να μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες. 2. Είναι σημαντικό να τσιγαριστεί καλά ο πελτές για να βγάλει όλα τα αρώματά του – εκεί είναι η νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή λαιμό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 5 ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. κονκασέ
  • 100 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 3 κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Πατάτες τηγανιτές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα μυτερό μαχαιράκι, δημιουργούμε μικρές τρύπες σαν τσέπες στο κρέας, σπρώχνουμε μέσα σε αυτές το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε καλά το χοιρινό.

2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χοιρινό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε και ανακατεύουμε καλά, ώστε να φύγει ο πελτές από τον πάτο της κατσαρόλας και να απλωθεί επάνω στο κρέας – εκεί είναι το μυστικό της γεύσης σε αυτό το πιάτο.

4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, το θυμάρι και το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, προσέχουμε να μην εξατμιστούν τα υγρά.

6. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρούμε προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε φέτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής.

7. Σερβίρουμε το ρόστο Νάξου με πατάτες τηγανιτές, περιχύνοντας με τη κόκκινη σάλτσα του.

Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

ΠΗΓΗ: cycladesopen.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ