Fri. Dec 1st, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κοινοποίηση >

Κεντρική προεκλογική πολιτική εκδήλωση στη Σύρο ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ηχηρό μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου απηύθυναν προς όλους τους νησιώτες οι υποψήφιοι βουλευτές της “γαλάζιας” παράταξης, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στην κεντρική προεκλογική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και χειροκρότησαν το έργο της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία 4ετια για τη χώρα, έτσι όπως το περιέγραψαν αναλυτικά οι υποψήφιοι βουλευτές.

Οι ίδιοι τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες και οι νησιώτες να στηρίξουν τη “γαλάζια” παράταξη, για να συνεχίσει η Ελλάδα να πορεύεται στον δρόμο της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της παραγωγής πλούτου και της λήψης μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας.

Βασικές προτεραιότητες για τη χώρα

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη θητεία, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες, όπως τις έχει περιγράψει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πρώτον καλύτερες αμοιβές για όλους. Με ένα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και με αυξήσεις στηριγμένες στην εθνική ανάπτυξη, ώστε σταδιακά να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τη χώρα ακόμη, από τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη. Δεύτερον ένα αποτελεσματικό κράτος. Μετατρέποντας σε άλματα τα μέχρι τώρα ψηφιακά βήματα. Οπλίζοντας τη διοίκηση με άξια στελέχη. Και με διαδικασίες που θα αξιολογούν αλλά και θα επιβραβεύουν τις επιδόσεις τους. Τρίτον, αξιοπρεπή δημόσια υγεία και περισσότερα δικαιώματα στη νέα γενιά. Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους, σύγχρονα νοσοκομεία και τμήματα επειγόντων. Και παράλληλα με προγράμματα προσιτής στέγης στους νέους.

Και τέταρτον μία πατρίδα ασφαλή, με το βλέμμα στο μέλλον. Ώστε ενώ τα εθνικά σύνορα θα στέκουν απόρθητα, η Ελλάδα να δυναμώσει τη φωνή της έξω από αυτά. Σε μία καθημερινότητα που θα γίνεται όλο και πιο εύκολη και πιο “πράσινη”, ανέφεραν οι υποψήφιοι.

Ταυτόχρονα απηύθυναν πρόσκληση σε όλους τους νησιώτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου, εξηγώντας πως κανένας δεν περισσεύει και η κάθε μία ψήφος έχει σημασία, καθώς θα διαμορφώσει το επόμενο πολιτικό σκηνικό στη χώρα, με φόντο την πρώτη Κυριακή το σύστημα της απλής αναλογικής.

Τα νησιά να στηρίξουν Νέα Δημοκρατία

Το ολόθερμο χειροκρότημα των παρισταμένων πολιτών απέσπασε ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος έχει διανύσει μία αξιόλογη πορεία στη Βουλή, κατά την πρώτη του τετραετία. Ο ίδιος μίλησε για μια ισχυρή χώρα με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία, ώστε η ανάπτυξη να συνεχιστεί και η κοινωνία να βελτιώνει τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν τα μέλη της. “Έχουμε μία καθαρή, σοβαρή πρόταση για την επόμενη ημέρα. Ένα σημαντικό κυβερνητικό έργο που θέλουμε να το συνεχίσουμε”, σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως οι Κυκλαδίτες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν το μήνυμα της προόδου, απέναντι σε όσους κοιτάζουν το παρελθόν και δεν μπορούν να χαράξουν πορεία για το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.

Ο ίδιος μίλησε συνοπτικά για ορισμένες σημαντικές νίκες που επιτεύχθηκαν στα νησιά αυτή την τετραετία, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά για τη Σύρο, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης των προσόψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο κ. Φόρτωμας έδωσε ραντεβού με τους πολίτες στην κεντρική ομιλία του στη Σύρο, το βράδυ της Παρασκευής (20.30) στο ξενοδοχείο Ερμής.

Επίσης, για το έργο της κυβέρνησης μίλησε αναλυτικά η εκ νέου υποψήφια, Κατερίνα Μονογυιού. Η ίδια αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις παρεμβάσεις της στη Βουλή, για έργα υποδομών που αφορούν στις Κυκλάδες.

Ακολούθως, το νέο πρόσωπο του ψηφοδελτίου, Ανθή Χαλκιά έκανε μία σύντομη αναδρομή στην παρουσία της στα κοινά στον ενιαίο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και στην προεδρία της Κοινότητας Ερμούπολης για δύο θητείες, λέγοντας ακόμη πως οι περιοδείες της στα νησιά όλο το τελευταίο διάστημα την έφεραν κοντά στην καθημερινότητα των νησιωτών. Η ίδια τέλος, υπενθύμισε την προεκλογική της ομιλίας στο παλαιό εργοστάσιο του Ζησιμάτου την Πέμπτη 18/5 στις επτά το απόγευμα.

Επιπλέον, τη στήριξη των νησιωτών ζήτησε και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο έργο του, στη θητεία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση. Τέλος, ο Μάρκος Καφούρος από τη Σαντορίνη, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι Κυκλάδες με τις ιδιαιτερότητές τους χρειάζονται μια σταθερή πορεία και αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία, όπως παρομοίως και η υποψήφια βουλευτής, Δέσποινα Πρινιά.

ΠΗΓΗ: koinignomi.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ