
Σιροπιαστό γλυκό ταψιού το οποίο πάνω και κάτω έχει φύλλα κρούστας και στη μέση ένα αφράτο και έξτρα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου!
Τα εδέσματα Σύρου αλλά και όλων των νησιών μας είναι μοναδικά. Δοκιμάστε την παραδοσιακή αυτή συνταγή:

Υλικά Συνταγής
Για το σιρόπι3½ φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερόχυμό από
1/2 λεμόνι1 σφηνάκι ανθόνεροΓια τη γέμιση
4 αυγά½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
1 φλ. αλλού
1½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ μαστίχα Χίου (σκόνη)
1/4 φλ. ανθόνερο
1 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
1 φλ. γάλαένα πακέτο φύλλο κρούστας
Για το άλειμμα των φύλλων
βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με λίγο ηλιέλαιοΕκτέλεση
Για τη σφολιάτσα Σύρου, φιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού πάρει βράση, περιμένουμε 8 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο. Βράζουμε πλέον 2΄ και εν συνεχεία το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νάξος: Το Φιλώτι στο πέρασμα των αιώνων
Τήνος – Τριήμερο γεμάτο καλό φαγητό στην Ανατολή του Πόρτο
Χριστούγεννα στις Κυκλάδες – Παραδοσιακές γεύσεις και έθιμα των νησιών