Τρ. Ιαν 31st, 2023

Σύρος: Αμείωτο το πρόβλημα της ανακύκλωσης και των ξεχειλισμένων κάδων

Κοινοποίηση >

Η θερινή περίοδος μπορεί να τελείωσε όμως τα προβλήματα με την αποκομιδή της ανακύκλωσης στην Σύρο παραμένουν αμείωτα με το φαινόμενο των ξεχειλισμένων κάδων σε πολλά σημεία του νησιού, να είναι σχεδόν καθημερινό.

Το θέμα τέθηκε με τη μορφή ερώτησης προς τη δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Απόστολος Ρουσσουνέλος, τόνισε ότι η αποκομιδή της ανακύκλωσης στην Άνω Σύρο εκτελείται ανεπαρκώς και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι κάδοι ξεχειλίζουν και τα ανακυκλώσιμα από τον αέρα μεταφέρονται μέσα στον οικισμό με τους κατοίκους να εκφράζουν δικαιολογημένα παράπονα

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Θωμαή Μενδρινού, είπε ότι η εικόνα των κάδων ανακύκλωσης στις περισσότερες περιοχές του νησιού δεν τιμά κανέναν με τους κάδους να είναι γεμάτοι και το πρόβλημα να είναι έντονο.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Αγγελική Πρίντεζη, παραδέχθηκε ότι η εργολήπτρια εταιρία που έχει αναλάβει την αποκομιδή της ανακύκλωσης έχει περιορίσει τα δρομολόγια γιατί δε μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της εργολαβίας λόγω της ενεργειακής κρίσης. Από την απάντηση αυτή συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο προσεχώς. Όπως είπε, στα περισσότερα σημεία του νησιού το φορτηγό της ανακύκλωσης περνάει για αποκομηδή κάθε δύο ημέρες. 

Προανήγγειλε, πάντως, αντικατάσταση αρκετών κάδων με πιο σύγχρονους σε διάφορά σημεία του νησιού, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ