Πα. Φεβ 3rd, 2023

Σύρος: Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

Κοινοποίηση >

Η Σύρος τίμησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα την εθνική μας επέτειο, 28η Οκτωβρίου 2022, την οποία γιόρτασε όπως πραγματικά αρμόζει. Οι τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποκορύφωμα την παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων, σπουδαστών, τοπικών πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων, προσκόπων κ.α., υπό το βλέμμα και το θερμό χειροκρότημα μεγάλου αριθμού πολιτών.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ήχησαν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στους ναούς του νησιού και ακολούθησαν οι θείες λειτουργίες, μετά το τέλος των οποίων πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία πεσόντων σε διάφορες περιοχές όπως στην Άνω Σύρο, στη Βάρη, στον Γαλησσά, στον Φοίνικα, στην Ποσειδωνία, στον Πάγο.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κα Άννα Γκιούλη – Κουκή, Α’ Αντιπρόεδρο Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης.

Η παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη ξεκίνησε στις 11:30 με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου “Ο Εύξεινος Πόντος”, του Παραδοσιακού Εργαστηρίου Σύρου “Αρωμα Παράδοσης”, όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, του Αθλητικού Συλλόγου ΤΑΕ KWON DO Ερμούπολης, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και του ένοπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, κ. Πέτρος Στεφάνου, οι βουλευτές Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των τοπικών συλλόγων και φορέων.

Αμέσους μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου παρουσίασαν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ