Σα. Μαρ 25th, 2023

Σύρος: Σε ποια περιοχή θα εγκατασταθεί η νέα μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

Κοινοποίηση >

Το πράσινο φως πήρε και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η χωροθέτηση της νέας μονάδας Εγκατάστασης και Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών της νότιας Σύρου η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Φοίνικα

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής αίτησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σύρου και πρόσφατης αυτοψίας υπηρεσιακών παραγόντων της αρμόδιας Δ/νσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκδόθηκε απόφαση από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Περιβάλλοντος νομού Κυκλάδων, Ελισάβετ Χωριανοπούλου, με την οποία βεβαιώνεται η χωροθέτηση για το έργο κατασκευής και λειτουργίας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη θέση Μελανότρυπες του Φοίνικα Σύρου.

Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει:

Χορηγούμε Βεβαίωση Χωροθέτησης για το έργο κατασκευής και λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Γαλησσά και Ποσειδωνίας νήσου Σύρου, που θα πραγματοποιηθεί στα γεωτεμάχια με ΚΑΕΚ 291130205003 και 291130205004, στη θέση «Μελανότρυπες» Φοίνικα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Το έργο κατατάσσεται στην 4η ομάδα έργων και δραστηριοτήτων του Ν. 4014/2011 και ειδικότερα στα έργα με α.α. 20 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και περιλαμβάνει τις κάτωθι δραστηριότητες/έργα:

1. Εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων (βιολογική επεξεργασία, απολύμανση και
επεξεργασία ιλύος).

2. Διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων στο υπέδαφος μέσω νέας γεώτρησης, αλλά και
υφιστάμενων πηγαδιών της περιοχής για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των υπολοίπων μελετών, όπως και η αναζήτηση φορέα χρηματοδότησης. 

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ