Δε. Ιαν 30th, 2023

Σύρος: Συνεχίζεται το πρόβλημα με τον “Προσωπικό Γιατρό” – Χιλιάδες πολίτες δε μπορούν να εγγραφούν

Κοινοποίηση >

Όπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο δημοσίευμα, μόλις δύο γιατροί του νησιού δήλωσαν συμμετοχή στον “Προσωπικό Γιατρό”, με αποτέλεσμα τα ραντεβού τους να συμπληρωθούν μέσα σε πολύ χρονικό διάστημα και να μην υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής άλλων πολιτών.

Σε κάθε γιατρό μπορούν να εγγραφούν μέχρι 2.000 πολίτες, οπότε, οι συνολικά 4.000 θέσεις των δύο γιατρών στη Σύρο καλύφθηκαν μέσα σε ελάχιστες μέρες!

Έτσι, οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού αδυνατούν να εγγραφούν στον “Προσωπικό Γιατρό”. Όσοι εισέρχονται στην πλατφόρμα για εγγραφή, συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και μόλις φτάσουν στη φόρμα για την τελική επιλογή, τους δείχνει τα ονόματα των δύο γιατρών που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα τα οποία όμως δεν είναι διαθέσιμα για εγγραφή και ραντεβού.

Υποτίθεται ότι η προθεσμία για εγγραφή στον “Προσωπικό Γιατρό” εκπνέει την 1η Οκτωβρίου κι όποιος δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία θα επιβαρύνεται με 10% επιπλέον κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που οι πολίτες δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν λόγω έλλειψης γιατρών; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Υγείας, γι αυτό κι εντός των προσεχών ημερών αναμένονται διευκρινήσεις για τέτοια ζητήματα και για περιπτώσεις όπως της Σύρου, οι οποίες εμφανίζονται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Προς το παρόν η ιατρική κοινότητα του νησιού δεν έχει αγκαλιάσει το νέο θεσμό κι αυτό εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα για τους πολίτες. Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, με την πάροδο του χρόνου η συμμετοχή των γιατρών θα αυξάνεται διαρκώς δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ