Πα. Φεβ 3rd, 2023

Σύρος: Τι προβλέπεται για τη χειμερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Κοινοποίηση >

Ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου η θερινή ακτοπλοϊκή περίοδος και από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά η χειμερινή, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Σύρου δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με αυτά που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μια αλλαγή η οποία ήδη έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και όπως φαίνεται οδεύει προς μονιμοποίηση, είναι η ώρα επιστροφής του καθημερινού δρομολογίου προς Πειραιά με το Blue Star Paros. Το πλοίο ξεκινά το δρομολόγιό του στις 07:30 π.μ. από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά Σύρος – Τήνος – Μύκονος, ωστόσο το δρομολόγιο επιστροφής από την Σύρο καθιερώνεται στις 16:45 αντί για 16:00 που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια με άφιξη στον Πειραιά στις 20:30.

Επίσης, το Champions Jet 2, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα, θα παραμείνει στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Νάξου – Θήρας μέχρι και 7 Νοεμβρίου, εκτός και αν η πλοιοκτήτρια εταιρία παρατείνει λίγο ακόμη τα δρομολόγιά της.

Καμία αλλαγή δεν προκύπτει για τη γραμμή της Σύρου στα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά, όπου και το φετινό χειμώνα θα εξυπηρετείται με τα πλοία Blue Star Naxos (κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 17:30), Blue Star 2 (κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή με αναχώρηση στις 18:00) και Blue Star Myconos (κάθε Δευτέρα, Τρίτη στις 16:00 και Παρασκευή στις 15:00). Για μία ακόμη χρονιά δεν προβλέπεται απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο τα Σάββατα.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια επιστροφής από Σύρο για Πειραιά, πέρα το καθημερινό του Blue Star Paros στις 16:45, θα εκτελούνται τρία την εβδομάδα με το Blue Star Myconos κάθε Τρίτη στις 09:05 Πέμπτη 19:10 και Κυριακή 20:20 και ένα την εβδομάδα με το Blue Star 2 στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η σύνδεση της Σύρου με την Θεσσαλονίκη διατηρείται μία φορά την εβδομάδα με το Blue Star Myconos, κάθε Παρασκευή από Σύρο στις 18:50 και κάθε Σάββατο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 21:00. Το ίδιο πλοίο θα συνδέει τη Σύρο με τη Σάμο, 3 φορές την εβδομάδα, τη Λέσβο 2 φορές την εβδομάδα, τη Χίο δύο φορές την εβδομάδα, τη Λήμνο 2 φορές την εβδομάδα και την Καβάλα μία φορά την εβδομάδα.

Η Σύρος συνεχίζει να συνδέεται με την Κω, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα τρεις φορές την εβδομάδα με το Blue Star 2.

Σε ότι αφορά τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του χειμώνα, για την ώρα έχουν δηλωθεί μόνο του Άρτεμις και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει και δεύτερο πλοίο στην εσωτερική γραμμή του νομού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ