Thu. Sep 28th, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης Κουκούμαβλος ανοίγει ξανά

Κοινοποίηση >

Ο Νίκος Πουλιάσης, ο δημιουργός του Κουκούμαβλου, που έβαλε τη σφραγίδα του στο γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης, μας μιλάει για τη νέα εκδοχή του εμβληματικού εστιατορίου.

Το 1989 πρωτοάνοιξε τον Κουκούμαβλο ο Νίκος Πουλιάσης. Σε μια Σαντορίνη πολύ διαφορετική. Στην Οία αρχικά, σ’ ένα ατμοσφαιρικό καπετανόσπιτο στα Φηρά στη συνέχεια, και αργότερα σε έναν διαφορετικού στυλ χώρο κοντά στη μητρόπολη, παρουσίασε μια ιδιοσυγκρασιακή, πολυσυλλεκτική κουζίνα με διεθνή χαρακτήρα, που αξιοποιούσε και τις τοπικές πρώτες ύλες. Αυτοδίδακτος σεφ, πολύπλευρος άνθρωπος, ενσωμάτωσε ταξίδια και εμπειρίες σε μια πρόταση με πολλές ιδιαιτερότητες. Με τολμηρούς, απρόβλεπτους, συνδυασμούς. Πάντρεψε υλικά που ορισμένες φορές δεν θα φανταζόσουν ότι θα βρεθούν στο ίδιο πιάτο. «Τις δεκαετίες που “ανδρώθηκε” η σχέση μου με τη μαγειρική υπήρχε διάθεση για αναθεωρήσεις και πειραματισμούς», εξηγεί, μιλώντας για μια προσέγγιση «που δεν υπακούει σε νόρμες, που δημιουργεί παράξενες αρμονίες».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ