
Ο Νίκος Πουλιάσης, ο δημιουργός του Κουκούμαβλου, που έβαλε τη σφραγίδα του στο γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης, μας μιλάει για τη νέα εκδοχή του εμβληματικού εστιατορίου.
Το 1989 πρωτοάνοιξε τον Κουκούμαβλο ο Νίκος Πουλιάσης. Σε μια Σαντορίνη πολύ διαφορετική. Στην Οία αρχικά, σ’ ένα ατμοσφαιρικό καπετανόσπιτο στα Φηρά στη συνέχεια, και αργότερα σε έναν διαφορετικού στυλ χώρο κοντά στη μητρόπολη, παρουσίασε μια ιδιοσυγκρασιακή, πολυσυλλεκτική κουζίνα με διεθνή χαρακτήρα, που αξιοποιούσε και τις τοπικές πρώτες ύλες. Αυτοδίδακτος σεφ, πολύπλευρος άνθρωπος, ενσωμάτωσε ταξίδια και εμπειρίες σε μια πρόταση με πολλές ιδιαιτερότητες. Με τολμηρούς, απρόβλεπτους, συνδυασμούς. Πάντρεψε υλικά που ορισμένες φορές δεν θα φανταζόσουν ότι θα βρεθούν στο ίδιο πιάτο. «Τις δεκαετίες που “ανδρώθηκε” η σχέση μου με τη μαγειρική υπήρχε διάθεση για αναθεωρήσεις και πειραματισμούς», εξηγεί, μιλώντας για μια προσέγγιση «που δεν υπακούει σε νόρμες, που δημιουργεί παράξενες αρμονίες».
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΥΑ Σύρου: Ενέργειες για την προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Ερμούπολη
Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ζητάει 41χρονος Αυστραλός που συνελήφθη στη Μύκονο για ναρκωτικά
Κακοκαιρία Elias – Θεσσαλία: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώ συνεχίζουν τη μάχη με τις καταστροφές που άφησε η προηγούμενη