Τρ. Μαρ 21st, 2023

Το σημαντικό έργο των φοιτητών της Σύρου στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού

Κοινοποίηση >

Στη συνδιοργάνωση πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με τίτλο “Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Σύρος Πολιτισμός” προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με στόχο να παρουσιαστούν τόσο στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων, όσο και στους κατοίκους της Σύρου οι σπουδαίες δράσεις και συνεισφορές του τμήματος στον πολιτισμό του νησιού.Το θέμα εισηγήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, αναφερόμενη παράλληλα στη σύσφιξη των σχέσεων και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Δήμο και το Πανεπιστήμιο. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι η φοιτητική κοινότητα που σπουδάζει στο νησί, έχει επιτελέσει σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο κυρίως για την πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις τοπικές αρχές. 

Μαθήματα, εργασίες, διπλωματικές, έργα έρευνας και ανάπτυξης, πρακτικές κ.α. σημαντικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου έχουν στραφεί κατά καιρούς γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία και την ανάγκη προστασίας του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Η επίδραση της τεχνολογίας και η καινοτομική σκέψη
του Τμήματος έχει αποτυπωθεί στα αποτελέσματα αυτών των εργασιών, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον ψηφιακό πολιτισμό και στην ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά“, είπε μεταξύ άλλων η κ. Λεονταρίτη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/12/22 στο Θέατρο Απόλλων και ώρα 19:00 όπου θα προβληθούν με πολυμεσικό τρόπο οι κυριότερες εργασίες και έρευνες για το νησί, ενώ οι φοιτητές θα εμπνευστούν για νέες δράσεις στον πολιτισμό. 

Πηγή: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ