Τρ. Ιαν 31st, 2023

Υπουργείο Αθλητισμού για γήπεδο Άνω Σύρου: “Υπεύθυνος για την αποκατάσταση και τη λειτουργία του είναι ο Δήμος”

Κοινοποίηση >

Απάντηση, στην ερώτηση που είχε καταθέσει η “Ελληνική Λύση” με θέμα την «Χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της ασφαλούς λειτουργίας του γηπέδου της Άνω Σύρου», έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “Υπεύθυνος για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων είναι ο ίδιος Δήμος Σύρου”. Δεν αναμένονταν να δοθεί κάποια διαφορετική απάντηση, μιας και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου Άνω Σύρου είναι δημοτικές. Επιπλέον, μέχρι σήμερα δεν έχει καταρτιστεί κάποιο σχέδιο για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της συγκεκριμένης εγκατάστασης, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια προοπτική για την επαναλειτουργία του.

Διαβάστε τι αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου:

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που αφορά τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της ασφαλούς λειτουργίας του γηπέδου της Άνω Σύρου, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Τα Αθλητικά Κέντρα της Άνω Σύρου είναι δημοτικής σημασίας και ανήκουν στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1042/Β’/6-10-1998.

Ως εκ τούτου υπεύθυνος για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων είναι ο ίδιος Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την αποκατάσταση των προβλημάτων θα πρέπει ο Δήμος να απευθυνθεί, με σχετικό αίτημα, στην Διεύθυνση Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ και μέσω του αρμόδιου Τμήματος Κατάρτισης και Εκτέλεσης Τακτικού Προϋπολογισμού, ΠΔΕ και Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες έγκρισης ή  μη του αιτήματος.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Διαβάστε την σχετική ερώτηση:

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ