Fri. Dec 1st, 2023

ΚΥΚΛΑΔΕΣ CHANNEL

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Όλγα Πολίτη: Το απαράδεκτο σεξιστικό bullying που δέχθηκε λίγο πριν την υποψηφιότητά της στις Κυκλάδες

Κοινοποίηση >

Η Όλγα Πολίτη, αντιδήμαρχος Βούλας – Βουλιαγμένης και επιχειρηματίας η οποία δραστηριοποιείται και στη Μύκονο, θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο νομό Κυκλάδων. Μάλιστα, αποτελεί μια από τις μεταγραφές του Νίκου Ανδρουλάκη, μιας και παλαιότερα είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας µε αφορµή µια εξαιρετικά δυσάρεστη υπόθεση για την ίδια. Άγνωστοι κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο µονταρισµένες φωτογραφίες της, µε τίτλο «∆είτε τη hot αντιδήµαρχο γυµνή». Η ίδια απευθύνθηκε στη ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, προκειµένου να εντοπιστούν αυτοί που τη διέσυραν µε αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, στέλνοντας φωτογραφίες της, προϊόν µοντάζ, σύμφωνα µε την ίδια.

Η υπόθεσή της πήρε μεγάλη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς παρουσιάστηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Ήταν λίγο καιρό πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις Κυκλάδες. 

Σε μία από αυτές και μέσα από τον αέρα της εκπομπής της Ζωής Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, “Δύο στη Μία” επέλεξε η Όλγα Πολίτη να καταγγείλει δημόσια όσα έζησε. Η αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης περιέγραψε πώς κάποιοι ανέβασαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για την ίδια.

«Πολλές γυναίκες μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε: “είμαστε μαζί σου”. Μου λένε: “σ’ αγαπάμε, προχώρα, έχουμε περάσει τα ίδια”. Είναι φοβερό» ανέφερε αρχικά η Όλγα Πολίτη.

«Σοκαρίστηκα. Το είδα στο Facebook… είδα ένα δημοσίευμα που έγραφε: “δείτε την hot αντιδήμαρχο, Όλγα Πολίτη, γυμνή“. Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα» εξομολογήθηκε στη συνέχεια η γνωστή πολιτικός.

«Ήταν χορηγούμενο θέλω να σας πω. Αυτό είναι το χειρότερο. Βασικά, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο όλο αυτό. Ξεκίνησαν από κάποια τοπικά sites και στη συνέχεια έγινε talk of the town θέμα. Κι έλεγα: “κυκλοφορώ γυμνή και δεν το ξέρω;”» περιέγραψε η Όλγα Πολίτη στον «αέρα» της ΕΡΤ.

«Θεώρησα ότι κάποιος θέλησε να μου δημιουργήσει πρόβλημα με τη δουλειά μου. Δεν έχω όμως εγώ θέμα με αντιπαλότητες. Μετά συνδυάζω τον χρόνο που έγινε. Ήταν από 1/1 που έγινα αντιδήμαρχος» δηλώνει αμέσως μετά.

«Το πρώτο πράγμα ήταν να απευθυνθώ σε δικηγόρο. Άργησα να το κάνω, γιατί στην αρχή με είχε καταβάλει. Στη συνέχεια όμως είπα ότι είμαι δυναμική, έχω κάνει τόσα πράγματα στη ζωή μου και θα πρέπει να βγω προς τα έξω, να μιλήσω για αυτό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που έχουν πάθει ακριβώς το ίδιο» σημειώνει η Όλγα Πολίτη. 

«Δεν μπορεί μία γυναίκα, όταν της συμβαίνει κάτι τέτοιο, να κατεβάζει το κεφάλι και να λέει: “χτυπάτε με”. Όχι, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι» τονίζει.

Προ ημερών, σε δήλωσή της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ανέφερε για το γεγονός: “∆υστυχώς, τα γεγονότα από µόνα τους οδηγούν σε δυσάρεστα και περίεργα συµπεράσµατα για τα κίνητρά τους, όµως µε τη συµπαράσταση της οικογένειάς µου και τη νοµική υποστήριξη του δικηγόρου µου, Νίκου Αλεξανδρή, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη ∆ικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, εύχοµαι καµία άλλη γυναίκα να µην υποστεί το σεξιστικό bullying που έχω υποστεί εγώ και επίσης καµία γυναίκα να µη διστάσει να το καταγγείλει στις Αρχές, σε κάθε ανάλογη περίπτωση“.

cyclades24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ